Kryptobankomater kommer till stormarknadskedjan HEB i Texas

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 19, 2021
  • Texas blir alltmer kryptovänligt och tar nu steget att installera kryptobankomater i butiker.
  • 29 HEB-butiker kommer att få kryptoautomater, så att kunderna kan köpa och sälja mynt.
  • Tanken är att draget ska visa återförsäljare kryptos viktiga roll för shoppingens framtid.

Av alla västerländska länder har USA framstått som ett av de som spjärnat emot acceptansen av kryptovaluta mest. Nu börjar saker och ting däremot förändras och förändringen är mycket snabb i vissa delar av landet.

Naturligtvis är inte alla stater lika välkomnande för krypto, men antalet ökar snabbt. Nyligen bjöd t.ex. borgmästaren i Miami in Bitcoin-miners som tvingas lämna Kina och nu håller en stormarknadskedja i Texas på att installera kryptobankomater för att kunder ska kunna köpa och sälja digitala valutor på plats.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt en rapport igår i Houston Chronicle förbereder ett kryptobankföretag som kallas Coin Cloud installationen av kryptoautomater på 29 HEB-platser i Houston-området. Detta gör det möjligt för Texas kryptoanvändare att besöka affären, ta ut mynt på plats och köpa varor med kontanter.

Ännu ett steg för att uppmuntra antagande i Texas

HEB har funnits sedan 1905, vilket gör det till en av statens äldsta stormarknadskedjor. Affärerna finns på över 400 platser i Texas, liksom Mexiko. Även om endast 29 av dem kommer att få automater installerade kan det här bara vara början.

Kryptoautomaterna kommer att stödja över 30 olika mynt, inklusive Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, en rad stablecoins och till och med ett antal DeFi-tokens.

Chris McAlary, grundaren och tillförordnad VD för Coin Cloud, uppgav att draget kommer att göra återförsäljare mer medvetna om vikten av digitala valutor, särskilt vad gäller framtiden. Företaget håller på att installera sin 2 000:e kryptoautomat, och den kommer att placeras i en av HEB-butikerna.

Det är också värt att notera att Texas i sig börjat bli ett stort nav för krypto-mining, delvis tack vare ett löst reglerat kraftnät och delvis för att de använder förnybar energi, vilket löser de miljöproblem som många oroar sig för nuförtiden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust