Ad

Cardanos VD hävdar att BTC är för långsamt och kommer passeras av ETH

Av:
Jun 21, 2021
Listen
  • Cardanos VD, Charles Hoskinson, talade nyligen om Bitcoin och Ethereum.
  • Han sa att Bitcoin är sin egen värsta fiende och kommer att förlora mot Ethereum nio gånger av tio.
  • BTC:s största problem, enligt Hoskinson, är dess låga hastighet och en community som fruktar innovation.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Cardanos grundare, Charles Hoskinson, delade nyligen sina tankar om Bitcoin (BTC/USD) och Ethereum (ETH/USD) under en femtimmars podcast med Lex Fridman, en AI-forskare och datavetare. Under diskussionen hävdade Hoskinson att Bitcoin i slutändan kommer att förlora mot Ethereum på grund av dess låga hastigheter, vilket är en stor konkurrensnackdel.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Naturligtvis är Ethereum också mycket långsamt, men övergången till Proof-of-Stake förväntas förändra detta och förbättra projektets hastighet avsevärt. I slutändan verkar Hoskinson ganska övertygad om att PoS-nätverk kommer att passera Bitcoin och sätta punkt för dess dominans helt enkelt på grund av överlägsen hastighet och funktionalitet.

Hoskinson jämförde till och med Bitcoins hastighet med tidiga datorers programmering. Faktum är att han tror att BTC inte skulle finnas kvar om inte så stora investeringar redan gjorts.

Men han tror ändå att Bitcoin kan studsa tillbaka om kryptovalutan uppgraderas. Myntets community är dock ovillig att innovera bortom basskiktet, vilket Hoskinson kritiserade starkt. Han sa att Bitcoin är sin egen värsta fiende och att dess layer 2-skalningslösning är i bästa fall mycket ömtålig. I grund och botten tror han att BTC har allt som behövs för att lyckas – nätverkseffekterna, godkännande från lagstiftningen, varumärket – allt som saknas är ett sätt att ändra systemet eller till och med att korrigera några uppenbara nackdelar.

Hoskinson är betydligt mer optimistisk för Ethereum, som han hävdade har vuxit till att konkurrera med Bitcoins nätverk. Den största skillnaden mellan de två är att Ethereums community är mer villig att välkomna evolution och utveckling.

I slutändan handlar allt om communityn, enligt Hoskinson. Ethereums community älskar att utvecklas och uppgradera, vilket fått Ethereum att blomstra. Och även om nätverket fortfarande har allvarliga problem så jobbar de hårt för att lösa dem. Inom Bitcoins community är man å andra sidan rädda för förändring och på grund av detta börjar projektet förlora sina fördelar.

Hoskinson sa att om han var tvungen att satsa på ett av projekten, så skulle han satsa på att Ethereum kommer att slå Bitcoin nio gånger av tio. Naturligtvis sa han att kampen om dominans inom krypto är oändligt mycket större och mer komplex än bara Bitcoin vs Ethereum, men vad gäller dessa två mynt ser han tydligt Ethereum som ett överlägset projekt.

Cardano Kryptovaluta