Ad

CEBL blev första professionella sportliga att accepterade löner i Bitcoin

Av:
Jun 21, 2021
Listen
  • CEBL meddelade nyligen att spelarna nu kommer få en del av sina löner i Bitcoin.
  • Steget är det senaste för det långa partnerskapet mellan krypto- och sportindustrin.
  • Betalningarna sker tack vare CEBL:s samarbete med Bitbuy, som behandlar betalningarna.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Sportbranschen har alltid varit en av de mer accepterande branscherna vad gäller digitala valutor. Det finns otaliga exempel på hur professionella idrottare stöder kryptovalutor offentligt och till och med lanserar sina egna mynt. Flera varumärken och klubbar har inlett samarbeten med olika kryptoprojekt och företag, och nu verkar förhållandet mellan sport och krypto fördjupas ytterligare.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

CEBL (Canadian Elite Basketball League) blev nämligen just den första professionella ligan i Nordamerika att börja använda Bitcoin som en betalningsmetod för löner.

CEBL gjorde detta möjligt genom ett nytt samarbete med en lokal kryptoplattform, Bitbuy och målet är att spelarna i ligan nu ska få en del av sina löner utbetalade i Bitcoin (BTC/USD).

CEBL publicerade också ett officiellt tillkännagivande där de uppgav att Bitbuy kommer att konvertera CAD-löner till BTC och sedan överföra mynten till spelarnas privata plånböcker. Tillkännagivandet kom strax efter avslöjandet att Carolina Panthers Russel Okung fick hälften av sin årslön i Bitcoin. Okung, vars årslön är 13 miljoner dollar, har nu 6,5 miljoner dollar i Bitcoin. Han är också den första NFL-spelaren som tagit emot löneutbetalningar i BTC.

Professionella spelare ser Bitcoins potential

Copy link to section

Guelph Nighthawks guard Kimbal Mackenzie kommenterade den nya utvecklingen genom att säga att möjligheten att få betalt i Bitcoin är mycket spännande. Mackenzie anser att kryptovaluta är framtiden och att detta var ett väl genomtänkt beslut, eftersom den del av lönen kommer att gå direkt till en investering som kommer att öka drastiskt i värde under de kommande 10–30 åren.

Bitcoin Kryptovaluta