Kryptornas börsvärde sjunker under 1,4 biljoner dollar i ny baisseartad trend

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jun 21, 2021
  • Efter att ha nått 2,6 biljoner dollar ligger kryptomarknadens börsvärde nu på 1,33 dollar.
  • Kinas senaste restriktioner av krypto är huvudorsaken till den nuvarande björnmarknaden.
  • Valar samlar fortfarande BTC trots myntets dåliga prestanda.

Kryptomarknaden har upplevt en massiv förlust de senaste veckorna. Som ett resultat har kryptomarknadens börsvärde fallit under 1,40 biljoner dollar. Det innebär att kryptosektorn har tappat ungefär hälften av sitt värde på bara några veckor.

Enligt data från CoinMarketCap nådde värdet som var låst på kryptomarknaden en topp på 2,60 biljoner dollar den 12 maj. Marknaden var dock inte ens i närheten av att kunna behålla detta värde, eftersom den tappade cirka 1,35 biljoner dollar under de nästa 12 dagarna och bröt under 1,25 biljoner dollar. Även om marknaden försökt att återhämta dessa förluster de senaste fyra veckorna fick det senaste prisfallet börsvärdet att sjunka tillbaka till 1,33 biljoner dollar i skrivande stund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bara det senaste dygnet har den totala kryptomarknaden tappat 5,63% av sitt värde eftersom de flesta kryptovalutor fortsätter att handlas i rött. Till exempel handlas Bitcoin (BTC/USD), den ledande krypton sett till marknadsvärde, just nu för 32 453,79 dollar efter att ha tappat 3,55% det senaste dygnet. Det motsvarar ett fall med 49,83% från myntets rekordnivå på 64 863,10 dollar. För närvarande är BTC:s marknadsvärde 605 miljarder dollar.

Valar fortsätter att samla krypto trots den kraftiga nedgången

Flera faktorer driver den dåliga prestandan på kryptomarknaden. Fallet började när Kina upprepade att kryptohandel i landet fortfarande är förbjuden och förbjöd finansinstitut att engagera sig i kryptosektorn. Därtill har landet vidtagit en rad åtgärder för att begränsa BTC-gruvdrift och provinser som Sichuan och Xianjing har beordrat energiföretag att sluta förse BTC-miners med ström. Som ett resultat har BTC:s hashprocent sjunkit kraftigt, vilket fått myntets pris att falla ytterligare.

Utöver detta spelade Elon Musk, Teslas VD, en stor roll för att utlösa en björnmarknad efter att han meddelat att Tesla slutar acceptera BTC-betalningar tills miners börjar använda mer hållbara energikällor.

Även om kryptomarknaden går svagt just nu har detta inte hindrat valar från att samla på sig ytterligare digitala tillgångar. Enligt data från Santiment, ett kryptoanalysföretag, finns det ett ackumuleringsmönster bland valinnehavare (plånböcker som rymmer minst 1 000 BTC). Företaget påpekade också att medelstora BTC-innehavare (de som äger mellan 10 och 1 000 BTC) inte låtit sig påverkas av den senaste kraschen på kryptomarknaden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust