Aktieprognos för Torchlight efter att de stigit med 370% i juni

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jun 22, 2021
  • Torchlights aktier har blivit den senaste meme-aktien.
  • Aktierna har stigit med 15% under förhandeln idag.
  • Företaget samlade 150 miljoner dollar genom en aktieförsäljning.

Aktierna i Torchlight (NASDAQ: TRCH) har fortsatt sitt imponerande rally idag, inte minst tack vare den ökande efterfrågan från privatinvesterare. Aktien steg med mer än 58% igår och stängde på 9,92 dollar. Den starka utvecklingen fortsatte under förhandeln idag när aktien steg med 15% till 11,40 dollar. Sammanlagt har den ökat med mer än 370% i värde denna månad.

Torchlight
Torchligt – prisgraf

Torchlight Energys aktier skjuter upp

Torchlight är ett relativt okänt företag som arbetar med förvärv, prospektering och exploatering av olja och naturgasprodukter i Permbassängen. Företagets viktigaste projekt är Origrande och Hazel-projekten i Texas.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företagets aktiekurs har stigit kraftigt tack vare dess ökande popularitet bland privatinvesterare. Företaget har trendat på ledande plattformar som StockTwits, Reddit och Robinhood.

I ett tillkännagivande meddelade företaget att de kommer att genomföra ett aktieerbjudande inom kort med mål att samla in 250 miljoner dollar. Detta är en ökning från de 100 miljoner dollar som företaget tidigare uppgett var målet. Tidigare har många meme-företag försökt dra nytta av sin ökande popularitet för att skaffa kapital. AMC samlade in 587 miljoner dollar i juni medan GameStop samlade in mer än 550 miljoner dollar.

Beslutet att samla in pengar kommer en vecka efter att företaget tillkännagav en särskild utdelning i samband med fusionen med Metamaterial. De medel som samlas in under den kommande aktieförsäljningen ska hjälpa företaget att stärka sin balansräkning. Detta kommer efter det sa att deras intäkter minskat med 97%, vilket väckte allvarlig oro över deras förmåga att fortsätta hålla sig flytande. Detta ledde i sin tur till en kraftig ökning av blankningar av företagets aktier.

Så är Torchlight-aktien ett bra köp? Som en relativt liten meme-aktie bevakas inte företaget av något Wall Street-företag. Sett till det grundläggande verkar företagets värdering vara lite sträckt med tanke på att de har ett börsvärde på drygt 1 miljard dollar. De redovisar också försumbara intäkter och stora förluster. Därför är Torchlight ett dyrt och riskabelt företag att investera i.

Torchlight: aktiekursanalys

Torchlight stock price
Torchlight – aktiegraf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att TRCH-priset upplevde en stor breakout nyligen. Aktierna lyckades korsa den viktiga motståndsnivån vid 4,87 dollar förra veckan. Priset har susat upp över samtliga glidande medelvärden medan MACD har stigit till den högsta nivån på över ett år. Det genomsnittliga sanna intervallet (ATR), som är ett tecken på volatilitet, har också stigit. Därför, även om aktien kan stiga snart, förväntar jag mig att priset kommer att falla inom kort när investerare skyndar sig att kassera ut sina vinster.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust