Alipay, banker och långivare gör PBoC sällskap i kryptobojkott

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jun 22, 2021
  • Kina har varit emot krypto i flera år nu, även om landet har börjat anamma blockchain-teknik.
  • Landet har nu vidtagit en rad hårda åtgärder mot branschen och även instruerat andra att delta.
  • Nyligen instruerades banker, långivare och även Alipay att begränsa Bitcoin- och altcoin-transaktioner.

Kina har infört en rad stränga åtgärder mot kryptovalutor den senaste tiden. Den senaste var att di i stort sett sparkat ut krypto-miners ur landet. Detta var anledningen till att BTC/USD-priset kraschat den senaste veckan och särskilt under helgen. Kina verkar dock inte nöja sig med det, eftersom dess centralbank nu uppmanar andra banker och till och med Alipay att vända ryggen år kryptospekulation.

PBoC instruerar finansföretag att vidta åtgärder mot krypto

Peoples Bank of China meddelade igår, den 21 juni, att de uppmanat flera banker och betalningsföretag att vidta åtgärder mot kryptospekulationer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Banken meddelade också att de kontaktat några av de största långivarna i landet, inklusive Agricultural Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China och till och med Alipay – en betaltjänst som drivs av Alibabas dotterbolag Ant Group. Alla dessa företag instruerades sedan att inte tillhandahålla några tjänster relaterade till digitala valutor på något sätt.

Åtgärderna förstärker Kinas hårda hållning gentemot digitala valutor, och precis vid den tidpunkt när deras digitala yuan närmar sig lansering. Landet har uppgett att deras CBDC bör vara klar och operativ när det blivit dags för vinter-OS 2022, vilket innebär att det inte bör dröja länge innan de officiellt lanserar sin inhemska digitala centralbanksvaluta.

Alipay stänger sin betaltjänst för kryptotransaktioner

Kina har varit tuffa mot krypto i flera år, ända sedan de förbjöd initiala mynterbjudanden (ICO) 2017 när fenomenet exploderade i popularitet världen över. Samtidigt slog myndigheterna också till mot kryptoföretag och andra företag som på något sätt är inblandade i digitala valutor.

Lokala börser tvingades antingen stänga ned verksamheten eller flytta ut ur landet, vilket ledde till att många av dem sökte sig till kryptohamnar på andra platser i världen.

Alipay kommenterade de senaste åtgärderna och konstaterade att man planerar att fortsätta sin omfattande utredning och bojkotta transaktioner med virtuella valutor. Med andra ord kommer de att lyda direktiven och intensifiera sina egna åtgärder mot krypto, vilket ytterligare bekräftar att de inte kommer att bedriva eller delta i någon form av kryptorelaterad affärsaktivitet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust