Tidiga resultat från Amazon Prime Day är här, rapporterar Numerator

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 22, 2021
  • Amazon-märkta produkter genererade mest försäljning under de första 32 timmarna av Amazons Prime Day 2021.
  • Den genomsnittliga beställningen ligger för närvarande på 47,14 dollar, jämfört med 54,64 dollar ifjol.
  • Prime Days första dag slog de 5,1 miljarder dollar som spenderades online under fjolårets Thanksgiving..

Marknadsundersökningsföretaget Numerator meddelade att Amazon Prime Day 2021 hittills har sett Amazon-märkta produkter generera mest försäljning. Dessa inkluderade Amazon Gift Card Reloaded, Amazon Photos Project, 4:e generationens Echo Dot, Amazon Fire TV Stick och Amazon Fire Tablet.

Genomsnittet per order minskade från förra året

Uppgifterna som gäller de första 32 timmarna av Amazons Prime Day sa att en typisk shoppare i år var en 35 till 44 år gammal förortskvinna med hög inkomststatus. Enligt Numerator ligger genomsnittet per order för närvarande på 47,14 dollar – en minskning från de 54,64 dollar som noterades under Prime Day 2020.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hushållens utgifter är hittills i genomsnitt cirka 92 dollar och endast 11% av hushållen spenderar över 200 dollar. 24% av de totala orderna värderades till mer än 100 dollar, medan 44% var för 20 dollareller mindre. 45% av de hushåll som deltar i Amazons Prime Day i år har gjort mer än två beställningar hittills. Endast 6% har gjort fler än fem beställningar under de första 32 timmarna av det årliga evenemanget.

Andra anmärkningsvärda resultat i Numerators undersökning

Enligt Adobe slog den första dagen av Amazons Prime Day 2021 de 5,1 miljarder dollar som kunder spenderade online förra året under Thanksgiving. Andra anmärkningsvärda resultat i Numerators undersökning inkluderar:

  • 98% av Prime Day 2021-kunderna var Amazon Prime-medlemmar. Cirka 10% anmälde sig till Prime under pandemin.
  • 50% av shopparna utnyttjade Prime Day-erbjudanden.
  • 29% av den totala försäljningen var från hushållsutrustning, 27% från hem & trädgård och 25% från kläder och skor.
  • 7% av deltagarna handlade semesterprylar, medan 3% köpte skolmaterial.
  • 78% av shopparna sa att det inte var första gången de deltog i Prime Day.
  • 96% sa att de kommer att handla igen om Amazon tillkännager ytterligare en Prime Day senare 2021.
  • Nästan 20% av Prime Day-shopparna köpte matvaror.

Numerators data om Prime Day inkluderar verifierade utgifter, artikel- och kundstatistik, beställningar, verifierade Prime Day-köparundersökningsdata och shoppardemografi. Uppgifterna uppdateras i realtid under Amazons två dagar långa evenemang.

Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) har stigit med cirka 1,5% på aktiemarknaden under dagen. Teknikjättens aktier handlas nu för årets hittills högsta pris på 3 509 dollar per aktie. Det kan jämföras med årets hittills lägsta värde på 2 952 dollar per aktie i början av mars. Det är därför Evercore ISI:s chef för internetforskning, Mark Mahaney, fortfarande är positiv till AMZN.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust