Är Plug Power ett köp efter att de inte riktigt nådde resultatprognosen?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jun 23, 2021
  • Plug Powers aktier steg med 10% igår efter att de meddelat sina senaste kvartalsresultat.
  • PLUG tillkännagav resultatet före klockan och slog intäktsprognosen. Vinsten minskade dock något.
  • Så, ska du köpa PLUG-aktien när den studsar upp efter resultatrapporten?

Den ledande leverantören av vätgasdrivande lösningar, Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG) tillkännagav sina senaste kvartalsresultat igår morgon. Företaget överträffade analytikernas förväntningar vad gäller intäkter med 4,5 miljoner dollar. Förlusten per aktie på 0,12 dollar var dock något högre än den förväntade förlusten på 0,08 dollar per aktie. Icke desto mindre steg PLUG-aktierna med mer än 10% trots de blandade resultaten.

Höjdpunkter från Q1-rapporten

Plug Power uppvisade betydande utveckling under kvartalet, inklusive strategiska partnerskap med Renault, Acciona och SK Group. Det noterades också att kapitalinsamlingen på 2 miljarder dollar var genomförd och att de mottagit en investering på 1,6 miljarder dollar från SK Group.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

PLUG meddelade att intäkterna ökade med 76% till 72 miljoner dollar, jämfört med 40,2 miljoner dollar rapporterade under motsvarande period för ett år sedan. De levererade 1 308 GenDrive-enheter och sex vätgasinfrastruktursystem jämfört med de 825 enheter och ett vätgasinfrastruktursystem som levererades under det första kvartalet förra året.

Plug Powers partnerskap med Renault ger dem en plattform för fordonstillverkningsverksamhet inom EU. De två företagen kommer att ha en lika stor andel i deras joint venture. Det gemensamma företaget siktar på en andel på 30% av marknaden för bränslecelledrivna lätta nyttofordon i regionen.

De två företagen samarbetade också för att lansera HYVIA för att bli först på marknaden med vätemobilitetslösningar i Frankrike. Satsningen siktar också på en 30-procentig andel av den vätgasdrivna marknaden för lätta nyttofordon i Europa 2030.

Plug Powers partnerskap med sydkoreanska SK Group ser ut att påskynda antagandet av väte som en alternativ kraftkälla i Asien.

Källa – TradingView

Teknisk översikt

Tekniskt sett verkar PLUG:s aktiekurs ha studsat tillbaka efter en liten tillbakadragning. Aktien fortsätter att återhämta sig efter fallet mellan januari och maj. Den närmade sig den överköpta nivån på 14-dagars RSI efter gårdagens topp, men har ännu inte nått det 100-dagars glidande genomsnittet.

Därför finns det utrymme för hausseartade investerare som vill köpa under uppstudsen. De kan sikta på vinster vid 39,29 eller högre vid 47,76 dollar. De viktigaste supportnivåerna är 25,80 och 18,28 dollar.

Slutsats: Det finns fortfarande tid att tjäna på PLUGs uppstuds efter rapporten

Plug Powers aktiekurs omges av ett hausseartat sentiment efter bolagets senaste kvartalsresultat. Dessutom verkar värdeökningen fortsätta åtminstone tills den träffar 100-dagars MA.

Aktien har ännu inte nått överköpta nivåer, vilket ger ytterligare lite utrymme att stiga. Därför ser PLUG ut som ett spännande köp för närvarande medan de långsiktiga utsikterna förblir solida.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust