Ad

Bitcoin testar nyckelmotstånd efter uppstuds från prisfallet

Av:
Jun 23, 2021
Listen
  • Bitcoin återhämtar sig snabbt efter att ha fallit till sin lägsta prisnivå den senaste månaden.
  • Prisfallet kan förklaras med den strikta regleringen av mining i Kina.
  • Investerarna återfick kontrollen över marknaden och försöker bryta över 34 000 dollar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Bitcoin har drabbats hårt av de kinesiska myndigheternas åtgärder för att göra sig kvitt med kryptoaktiviteterna i landet. Förbudet mot krypto-mining och tillslagen mot kryptohandlare kommer samtidigt som Kina förbereder lanseringen av sin digitala yuan. Åtgärderna kan vara en strategi för att minska konkurrensen för det regeringsstödda myntet.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Trots att Kina sätter hårt mot hårt har Michael Saylor, Vd för MicroStrategy Incorporated, fortsatt att upprepa sitt stöd för Bitcoins potential inom kryptoindustrins och för institutionella investerare. Företaget utökade sitt Bitcoin-innehav igår med ett köp av 13 005 Bitcoin för cirka 489 miljoner dollar. Detta köp innebär att företagets totala BTC-innehav ligger på 105 085 mynt.

Även om MicroStrategys ackumulering inte haft en drastisk inverkan marknaden kan det inspirera andra institutionella investerare att satsa stort på myntet, en situation som i slutändan kan påverka tillgångens pris.

Den tekniska analysen pekar på en stigande trend

Copy link to section

På 4-timmarsdiagrammet för BTC/USD så närmar sig priset 34 000 dollar-nivån när köparna återtagit kontrollen från säljarna.

Som framgår av en aktuell RSI på 48,82 så stiger BTC från den översålda regionen och många investerare ser den nuvarande nivån som ett bra köptillfälle. Så länge kryptomarknaden inte drabbas av flera negativa rubriker så förväntas Bitcoin vända sin fallande trend och ser ut att kunna testa sitt högsta pris de senaste 7 dagarna på 41 000 dollar inom kort. Bitcoins rekordnivå på 64 000 dollar är fortfarande det långsiktiga målet för köparna.

Bitcoin Kryptovaluta