Tinder presenterar nya funktioner för Gen Z

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 23, 2021
  • Tinder lanserade en rad nya funktioner för Gen Z igår.
  • De nya funktionerna hjälper användare att lära känna varandra bättre innan de träffas offline.
  • Tinders moderbolag Match Group slutförde sitt förvärv av Hyperconnect förra veckan.

Tinder lanserade en lista med nya funktioner igår, inklusive nya sätt att interagera och låtar användare lägga till videor i sina profiler. Dejtingsappen betjänar nu cirka 7 miljoner abonnenter och bidrar med cirka 60% till moderbolaget Match Group Inc (NASDAQ: MTCH).

Vd Jim Lanzones kommentarer på CNBC:s ”TechCheck”

I en kommentar om behovet av nya funktioner sa Vd Jim Lanzone, som tog över rodret i augusti 2020, på CNBC:s ”TechCheck” att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Mer än 50% av våra användare är nu Gen Z, som vill kunna uttrycka sig. Och det börjar med video. Så från och med idag kan de ladda upp videor på samma sätt som de kan göra med bilder, och sedan börja se videorna i sina Tinder-streams.”

Vd sa att de nya funktionerna kommer att hjälpa Tinder-användare att lära känna deras potentiella matchning lite bättre innan de går med på att träffas offline, vilket förhoppningsvis leder till mer framgångsrika dejter. Den nya ”Hot Takes”-funktionen, till exempel, efterliknar speed dating och gör det möjligt för användare att chatta innan de matchar.

Lanzone, som tidigare har arbetat som chef för stora videoföretag som CBS Interactive, sa att målet med de nya funktionerna är att skapa mer värde för abonnenterna. Tinders nyligen annonserade ”utforska”-flik innehåller upplevelser och aktiviteter som användare kan delta i online.

”Vi ger också människor mer kontroll över Tinder. Vi vill att användarna ska ange vilka kategorier de vill surfa igenom. Ett exempel är husdjursläget eller spänningssökande, där de kan hitta andra människor som också älskar husdjur eller är äventyrliga som de själva.”

Match Group slutförde förvärvet av Hyperconnect förra veckan

Tinder är för närvarande den ledande dejtingsappen i fler än 110 länder. Nyheten kommer en vecka efter att Match Group förvärvade Hyperconnect för 1,73 miljarder dollar. Företaget, som fokuserar på social upptäckt och videoteknik, kommer att hjälpa Match Group att utöka sitt fotavtryck inom sociala medier och video.

Match Group öppnade på 156 dollar per aktie igår och byter för närvarande händer för 159 dollar per aktie. Detta kan jämföras med årets lägsta värde hittills på 132 dollar per aktie. Online dating-företaget inledde år 2021 med ett pris per aktie på 150 dollar.

I skrivande stund har företaget, som har sitt huvudkontor i Dallas, ett marknadsvärde på 43 miljarder dollar och ett P/E-förhållande på 88,92.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust