Tom Lee står fast vid sitt 2021-mål på 100 000 dollar för Bitcoin

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång… read more.
on jun 23, 2021
  • Den kända Bitcoin-tjuren Tom Lee håller fast vid sitt prismål på 100 000 dollar.
  • Att Bitcoin ligger kvar över 30 000 dollar är "ganska imponerande".
  • Han sa att negativa utveckling i Kina bör ses som en "positiv utveckling".

Den långvariga Bitcoin-tjuren (BTC/USD) Tom Lee har under hela 2021 förutspått att priset på den digitala valutan ska nå 100 000 dollar i slutet av året. Igår, när Bitcoin raderade alla sina vinster för 2021, upprepade grundaren av Fundstrat Global Advisors sitt sexsiffriga prismål.

Bitcoin inne i en ”mycket tuff period”

Bitcoin är inne i en ”mycket tuff period” och de kortsiktiga utsikterna ”ser inte bra ut,” sa Lee på CNBC:s “TechCheck”. Men det spelar kanske ändå inte någon roll eftersom Bitcoin tenderar att registrera de flesta av sina årliga vinster inom loppet av bara tio dagar åt gången. Därför har Bitcoin fortfarande ett halvår kvar på kalendern för att registrera explosiva vinster på tio dagar och ”potentiellt nå 100 000 dollar eller högre”.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det faktum att Bitcoin kan hålla sig över 30 000 dollar är ”ganska imponerande”, sa han.

2021 undvek en ”kryptovinter”

Många investerare är skeptiska till hur priset på Bitcoin på 30 000 dollar skulle kunna fördubblas till 60 000 dollar och sedan nästan fördubblas igen för att nå Lees prismål. Han hävdar att Bitcoins prisfall under 2021 inte är så negativt som det skulle ha varit under tidigare år.

Bitcoin lider av negativa katalysatorer när Kina förbjuder krypto-mining. I USA står Bitcoin inför ”en omfattande granskning av regleringen”.

Om du tittar på något annat år skulle detta ha fört Bitcoin djupt in i en björnmarknad – in i en kryptovinter. Och ändå ligger Bitcoin egentligen bara 50% under sina toppar.

Senaste utvecklingen i Kina är en ”positiv utveckling”

På frågan om Kinas nya åtgärder mot krypto ändå inte oroar, sa Lee att Bitcoins stora exponering för landet var negativ för Bitcoins långsiktiga utsikter. Han likställde detta med att investerare inte vill se stora mängder oljeproduktion komma från politiskt instabila regioner. Han betonade:

Det är absolut en positiv utveckling.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust