Köpläge när Tesla expanderar energiverksamheten i Kina?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jun 24, 2021
  • Tesla meddelar att de öppnat en energianläggning i Kina.
  • Anläggningen kommer att generera och lagra ström från solceller.
  • TSLA-aktien ser övervärderad ut, men investerare lockas av tillväxtpotentialen.

Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) meddelade att de öppnat en fullfjädrad energianläggning i Kina. TSLA vill expandera sin energiverksamhet i landet och företaget uppgav att deras kommer att generera och lagra ström från solceller.

Grundläggande översikt: Energiverksamheten stärker Teslas EV-verksamhet i Kina

Ur ett grundläggande perspektiv kommer Teslas inträde på Kinas energimarknad att stärka deras elbilsverksamhet. Företaget bygger en andra gigafactory (en fabrik för tillverkning av litiumbatterier) i det asiatiska landet, vilket också erbjuder synergier med deras EV-verksamhet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ur ett värderingsperspektiv ser TSLA-aktierna massivt övervärderade ut med ett P/E-förhållande på 651,91. Investerare verkar dock satsa på företagets potential för tillväxt. Analytiker förväntar sig att vinsten kommer att öka med 165% i år. Bottenlinjen förväntas också att se en genomsnittlig ökning med 44,52% årligen under de kommande fem åren. Därför, med tanke på att aktierna fallit med 12% hittills i år, kan det vara dags att köpa.

Source – TradingView

Teknisk översikt: TSLA:s uppstuds ser lovande ut

Teslas aktier förlängde sin uppstuds igår till 654,52 dollar. Aktien har ännu inte berört 100 dagars MA. Därför kan investerare sikta på vinster vid 718,08 och 785,41 dollar. De viktigaste stödnivåerna är 605,46 och 535,68 dollar.

Slutsats: Nu kan det vara en perfekt tid att köpa TSLA-aktier

Teslas aktie har minskat i värde de senaste handelssessionerna, vilket skapat en möjlighet att investera i det mycket omsusade företaget. De senaste tillkännagivandena ligger perfekt i linje med de övergripande affärsmålen. Nu kan det vara en bra tid att köpa TSLA-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust