BuzzFeed börsnoteras – här köper du aktierna

By: Ruchi Gupta
on jun 25, 2021
  • BuzzFeed är enligt uppgift nära att börsnoteras genom en SPAC-sammanslagning.
  • BuzzFeed siktar på fler förvärv för att öka sin skala.
  • Ledningen förutspår intäkter på 654 miljoner dollar under 2022.

Den digitala mediejätten BuzzFeed Inc. är nära att slutföra en affär för att börsnoteras via en SPAC-sammanslagning med blankcheckföretaget 890 5th Avenue Partners, rapporterar Wall Street Journal. Beslutet att börsnoteras är en del av företagets strategi för att bättre konkurrera med sociala mediegiganter som Facebook Inc. (NASDAQ: FB) och Google (NASDAQ: GOOGL).

BuzzFeed har ännu inte slutfört affären, men Vd Jonah Peretti bekräftade att de aktivt ”tar nästa steg” i företagets utveckling. Detta inkluderar ”att locka kapital och ytterligare erfarenhet” till verksamheten.

Var kan jag köpa Buzzfeed-aktier?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Peretti är en före detta lärare som började arbeta på BuzzFeed i ett litet New York City-kontor i Chinatown-distriktet. Idag är det ett steg närmare att bli ett offentligt företag. Den exakta tidpunkten för börsintroduktionen har ännu inte bekräftats medan källor med insyn pekade på slutet av året.

Investerare som vill köpa aktier i BuzzFeed bör förbereda sig i förväg eftersom företaget i teorin kan börja handlas vilken dag som helst. Vi vet redan att BuzzFeed-aktien kommer att handlas under tickersymbolen ”BZFD”, så lägg den på minnet. För att köpa aktier i BuzzFeed måste du öppna ett konto hos en ansedd aktiemäklare.

Här är de rekommenderade plattformarna du kan använda för att säkert köpa BuzzFeed-aktier när de blir tillgängliga för handel.

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Ska du köpa Buzzfeed-aktier?

BuzzFeeds börsnotering via ett SPAC-avtal kommer att leda till nytt kapital för att förvärva ytterligare tillgångar inom digitala medier. BuzzFeed har redan en affär på bordet för att köpa Complex Networks, ett digitalt förlag som fokuserar på musik och popkultur, för 300 miljoner dollar.

Om affären med Complex förverkligas skulle det kombinerade företaget kunna skryta med en värdering på 1,5 miljarder dollar. Peretti kommenterade det komplexa köpet och sa till WSJ:

[Det] kommer att utöka vår räckvidd till nya målgrupper, komplettera våra underhållnings-, nyheter och livsstilsvarumärken och öppna för ännu fler intäktsmöjligheter.

Hur BuzzFeed började gå med vinst

BuzzFeed gick starkt 2015 efter NBCUniversals investering på 200 miljoner dollar, vilket värderade företaget till 1,5 miljarder dollar. Detta hjälpte företaget att förbättra sina investeringar i tv, nyheter och film. Men sedan dess har marknaden förändrats med en övergång till yngre publik med streaming-plattformar.

År 2017 låg företaget cirka 350 miljoner dollar under intäktsmålen och avskedade cirka 100 anställda i försäljnings- och reklamverksamheten. Tre år senare genererade företaget 321 miljoner dollar i intäkter och noterade 31 miljoner dollar i EBITDA. Enligt CNBC säger ledningens interna prognoser att intäkterna kommer att öka till 654 miljoner dollar medan EBITDA förväntas uppgå till 117 miljoner dollar under 2022.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust