IBC-koncernchef: Kinas kryptoåtgärder representerar en ”enorm möjlighet” för Kanada

By: Daniela Kirova
on jul 5, 2021
  • Mer än 90% av all Bitcoin-mining i Kina har stängt ner.
  • Detta är bara ett "tillfälligt besvär" för branschen, enligt IBC Group.
  • Kanada står inför en "enorm möjlighet".

IBC Group, ett private equity-företag som fokuserar på blockchain-teknik, har stängt alla sina Bitcoin (BTC/USD) och Ethereum (ETH/USD) mining-anläggningar i Kina som svar på regeringens beslut att begränsa kryptovaluta-mining. De verkar däremot inte vara oroliga och tror att detta kommer att leda till en positiv utveckling på kryptovalutamarknaden.

Kinas åtgärder är ett ”tillfälligt besvär”

IBC hade fler än 1 500 anställda i tiotals kinesiska städer och har gjort betydande investeringar i över 4 000 olika Blockchain-projekt. De har satsat cirka 100 000 ETH och spelat en nyckelroll i lanseringen av Ethereum 2.0, uppgav IBC i ett pressmeddelande.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter att People’s Bank of China (PBOC) instruerat kinesiska affärsbanker att de inte får behandla kryptovalutarelaterade transaktioner så har uppskattningsvis drygt 90% av all Bitcoin-mining i Kina upphört. Detta är drastiskt eftersom Kina tidigare bidragit med en betydande del av den bearbetningskraft som Bitcoin använder.

IBC Groups ordförande Khurram Shroff ser inte denna utveckling som negativ. Shroff kommenterade i pressmeddelandet att:

”Vi tror att även om de kinesiska åtgärderna är ett tillfälligt besvär, så är den diversifierade placeringen av mining-anläggningar goda nyheter för resten av världen. En förskjutning av mining-verksamheten från Kina kommer att innebära en enorm möjlighet för Kanada. De listade världens första Bitcoin ETF, så nationen ligger redan steget före vad gäller att integrera kryptovalutor.”

Kanada står inför en ”enorm möjlighet”

IBC Group sa att man flyttar personal till flera länder över hela världen, varav ett är Kanada. Faktum är att företaget flyttade sitt huvudkontor från Dubai till Toronto i maj. I företagets pressmeddelande sa Khurram att Kinas åtgärder mot kryptovalutor utgör en ”enorm möjlighet” för Kanada.

Kanadas status som ett potentiellt globalt nav för kryptovalutor är inte något nytt. Landet är känt för sina mycket låga energikostnader, särskilt i provinsen Quebec, som drar nytta av pålitlig vattenkraft. Morgan Stanley-analytiker sa 2018 till och med att Kanada är bland de ”mest attraktiva regionerna för mining.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money