Expert: Att jämföra Square med JPMorgan på 1870-talet är ”lite långsökt”

By: Ruchi Gupta
on jul 17, 2021
  • Mizuho-analytiker jämförde ett köp av Square-aktier idag med att köpa JPMorgan i slutet av 1800-talet.
  • En expert håller inte med och säger att jämförelsen är "lite långsökt".
  • Investerare kanske vill överväga mer etablerade betalningsföretag som Visa.

Att köpa aktierna i Square Inc (NYSE: SQ) nu liknar att köpa aktier i Wall Street-jätten JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) på 1870-talet, enligt analytiker vid Mizuho. Det djärva uttalandet har visserligen hyllats av tjurar, men andra är inte lika övertygade.

Till de som inte är lika positiva hör Michael Binger, Vd för Gradient Investment, som tycker att investerare bör satsa på andra och mer etablerade aktier inom betalningsbranschen.

Att jämföra Squares prestation med JP Morgans är en överdrift

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På CNBC:s ”Trading Nation” sa Binger att han är positiv till finansiell teknik och det kommer att visa sig vara en ”sekulär tillväxtindustri under lång tid”. Särskilt Squares Cash App-funktion kan se fortsatt momentum i framtiden. Men det betyder inte att det är korrekt att jämföra Square i dag med JPMorgan för århundraden sedan. Han sa:

Jag tycker att det är lite långsökt, men de är inne på rätt spår. Jag tror att marknaden underskattar tillväxtpotentialen för Square – snabb tillväxt där kommer från Cash App. Det är en stark franchise.”

Men Square har också mycket som talar för dem vid sidan om Cash App, inklusive en internationell expansion och exponeringen för kryptovaluta representerar ”nästa etapp” av tillväxt, sade han.

Men äldre betalningsaktier som Visa Inc (NYSE: V) och Mastercard Inc (NYSE: MA) bör kunna stå för starkare prestationer när de internationella intäkterna ökar i takt med att resesektorn studsar tillbaka. Sammantaget är fintech-utrymmet en ”bra bransch att investera i” och Bingers företag äger aktier i alla de tre nämnda företagen.

Den digitala betalningssektorn blir alltmer konkurrenskraftigt

I samma intervju höll JC O’Hara, chefstekniker på MKM Partners, med om att den digitala betalningssektorn blir alltmer konkurrenskraftig. Om han skulle välja en fintech-aktie att investera i så avslöjade han att hans favorit är Visa. Visas aktier visar ”ledarskap inom sektorn” och har potential att stiga betydligt. Han lade till:

Visa konsoliderades under större delen av 2016 och i början av 2017 nådde de nya toppar. Strukturen liknar dagens i stora drag, och vi kan se hur få avbrotten var under rallyt 2017. Så om vi nu får uppleva ett rally som liknar det under 2017 så har Visa potential att lyfta ordentligt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust