Prisprognos för Dogecoin: Köpa eller sälja dippen?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 20, 2021
  • Priset på Dogecoin har fallit kraftigt den senaste tiden.
  • Nedgången intensifierades igår när tillgångar över hela världen föll.
  • Nedgången kommer att accelerera om priset bryter under den aktuella stödnivån.

Priset på Dogecoin (DOGE/USD) sjönk för tredje dagen i rad igår när den övergripande kryptomarknaden kraschade. Myntet föll till 0,1650 dollar, vilket är den lägsta nivån sedan den 22 juni. Det har ett marknadsvärde på drygt 21 miljarder dollar, vilket gör det till den åttonde största kryptovalutan i världen.

DOGE-försäljningen intensifieras

Dogecoin, kryptovalutan som startades som ett skämt, har varit under press den senaste tiden. Bara några månader efter att det steg till en rekordnivå på 0,7395 dollar har myntet fallit med mer än 77%. Denna nedgång har sammanfallit med den totala försäljningen av kryptovalutor. Faktum är att det totala marknadsvärdet för kryptomarknaden som helhet – som spåras av CoinMarketCap – har sjunkit från över 2 biljoner dollar till drygt 1,18 biljoner dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dogecoins prisfall beror också på att myntet saknat viktiga katalysatorer den senaste tiden. När myntet låg på sina rekordnivåer var Elon Musk en viktig drivkraft för prisutvecklingen. Idag har hans tweets och uttalanden om myntet knappt någon inverkan på myntets prestanda alls. Ett bra exempel är att hans tweet på söndagen om myntet lämnade investerare likgiltiga.

Därtill har DOGE kämpat på grund av den relativt låga handelsvolymen sedan efterfrågan på kryptovalutor har avtagit. De senaste månaderna har den totala volymen för alla kryptovalutor som handlas hos ledande börser och mäklare som Robinhood minskat med mer än 50%.

Den pågående försäljningen av Dogecoin och andra kryptovalutor beror främst på oron för den nya delta-varianten av covid-19-viruset. Även om vaccinationstakten har ökat finns det bevis för att många fortfarande smittas av viruset. Som ett resultat har länder som Australien infört nya lockdown-åtgärder. Andra länder, som Frankrike, överväger att införa nya utegångsförbud i större städer. Detta har i sin tur lett till en stor försäljning av viktiga tillgångar som aktier.

Dogecoin – prisförutsägelse

Dogecoin price
Dogecoin – graf

När vi vänder oss till det dagliga diagrammet ser vi att Dogecoin-priset fallit kraftigt den senaste tiden. Som ett resultat har priset sjunkit under de 200 och 50 dagars glidande medelvärdena (MA). Myntet handlas också vid en viktig stödnivå som det kämpat för att bryta under flera gånger tidigare. Det har också bildat en fallande trend som visas i svart. Därför kommer myntet sannolikt att upprätthålla den baisseartade trenden när handlare riktar in sig mot nästa nyckelstöd vid 0,100 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust