JPMorgan-investerare gratulerar Jamie Dimons till sin stora bonus

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång… read more.
on jul 21, 2021
  • JPMorgan styrelse tilldelade Vd Jamie Dimon 1,5 miljoner optioner.
  • Dimon har varit Vd sedan 2005, men har upplevt en rad sjukdomar.
  • Bonusen är tänkt att locka Dimon att förbli Vd under ett "betydande antal år".

Aktierna i Wall Street-jätten JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) steg med nästan 1% tidigt under morgonen efter att bolagets styrelse godkänt en stor bonus till Vd Jamie Dimon för att han ska förbli på företaget. Bonusen var överraskande eftersom 65-åriga Dimon närmar sig pensionsåldern – men nu tycks han kunna bli kvar på JPMorgan längre än väntat.

Dimon får 1,5 miljoner optioner

Dimon har upplevt två större hälsokriser de senaste tio åren, inklusive akut hjärtkirurgi 2020. Investerare hade förväntat sig att Dimon planerade att gå i pension de närmaste åren men bolagets styrelse har nu tydligt signalerat sina önskan om att Dimon ska stanna kvar som VD ytterligare en tid.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt The Wall Street Journal gav JPMorgan Dimon en bonus på 1,5 miljoner optioner, vilket innebär ett marknadsvärdet på drygt 220 miljoner dollar baserat på aktiens slutkurs på 149,71 dollar. I en rapport till SEC uppgav banken att det särskilda utmärkelsen speglar styrelsens avsikt att Dimon ska ”leda företaget i ytterligare ett betydande antal år”.

Dimons efterträdare

JPMorgan verkar ha skapat en successionsplan för Dimon tidigare i år. WSJ rapporterade i maj att konsumentutlåningschef Marianne Lake och finansdirektör Jennifer Piepszak är de två främsta kandidaterna för att leda banken när Dimon går i pension.

Men källor nära saken berättade för WSJ att de två cheferna kan behöva vänta i fem till sju år. JPMorgans styrelse hoppas att Dimon kommer att fortsätta leda banken minst till och med 2026. I rapporten till SEC uppgavs också att:

När styrelsen fattade beslut om bonusen övervägdes vikten av herr Dimons fortsatta och långsiktiga förvaltning av företaget, ledarskapskontinuitet och planering av ledningens arv i ett mycket konkurrenskraftigt landskap för ledarskapstalanger.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust