Prisanalys av Litecoin, Cardano och Stellar

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 21, 2021
  • Litecoin, Cardano och Stellar är fortfarande under press.
  • Analytiker från några av de största amerikanska bankerna förväntar sig att kryptovalutamarknaden faller.
  • EU har föreslagit ett förbud mot anonyma kryptovalutatransaktioner.

Kryptovalutamarknaden är fortfarande under press, Bitcoin föll under stödet vid 30 000 dollar och risken för ytterligare prisfall är fortfarande inte över. Denna situation påverkar också priserna för Litecoin LTC/USD, Cardano ADA/USD och Stellar XLM/USD negativt, och förmodligen är det inte det bästa tillfället att investera i kryptovalutamarknaden just nu.

Investerare är fortfarande oroliga över att det kan ta lång tid för priserna att se en betydande återhämtning och analytiker från några av de största amerikanska bankerna, som JPMorgan Chase och Citigroup, förväntar sig att kryptovalutamarknaden fortsätter falla.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Institutionellt intresse för Bitcoin och andra kryptovalutor har avtagit och till och med blivit negativt. Det viktigaste att notera är att det institutionella intresset började avta i april 2021, innan korrigeringen i maj,” säger Nikolaos Panigirtzoglou, en analytiker från JPMorgan.

Det är också värt att nämna att EU har föreslagit ett förbud mot anonyma kryptovalutatransaktioner denna månad. Alla kryptoverksamheter måste följa EU-regelverket, vilket innebär att alla kryptovalutatransaktioner måste registrera kundnamn och information.

Litecoin (LTC) fortsätter att handlas under motståndet vid 150 dollar

Litecoin försvagades från 155 till 104 dollar som lägst på knappt trettio dagar, och det nuvarande priset ligger runt 109 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset faller under stödet vid 100 dollar så skulle det vara en stark säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 90 dollar. Risken för ytterligare nedgångar är förmodligen inte över, men om priset stiger över 150 dollar så öppnar det för ett lyft upp till 175 dollar.

Cardano (ADA) handlas mycket nära den starka stödnivån vid 1 dollar

Cardano handlas just nu mycket nära den starka stödnivån vid 1 dollar, och detta kan indikera att priset kan försvagas ännu mer. Om priset bryter under denna supportnivå skulle det vara en mycket stark säljsignal, och nästa mål kan då ligga runt 0,80 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Cardano (ADA) förblir på en björnmarknad och handlare bör använda ”stop-loss”- och ”take profit”-order när de öppnar sina positioner eftersom risken just nu är hög. Om priset däremot skulle stiga över 1,40 dollar så det innebära en mycket bra möjlighet för kortfristiga handlare och nästa mål kan då ligga runt 1,60 dollar.

Stellar (XLM) är fortfarande under tryck

Stellar har försvagats från 0,80 till under 0,20 dollar som lägst sedan den 16 maj, och det aktuella priset ligger runt 0,21 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset faller under stödet vid 0,20 dollar igen så skulle det vara en tydlig säljsignal och öppna för ett fall ned till cirka 0,15 dollar eller till och med under.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust