Peter Schiff förutspår fler Bitcoin-björnar trots senaste tidens återhämtning

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jul 21, 2021
  • Aktiemäklaren säger att BTC kan möta motstånd vid 30 000 dollar och sjunka ytterligare.
  • Enligt Schiff är BTC en risktillgång som inte följer riktningen för andra liknande tillgångar.
  • Cathie Woods Ark Invest köpte fler GBTC-aktier efter att BTC sjönk under 30 000 dollar.

Peter Schiff, en amerikansk börsmäklare, anser att Bitcoin (BTC/USD) ännu inte hittat fotfäste trots att kryptovalutan återhämtat gårdagens förluster. Han delade sina prognoser för BTC-marknaden i en tweet tidigare idag och uppgav att BTC:s pris kan förlora sina vinster. Enligt honom kan 30 000 dollar-nivån vara BTC:s nya motståndsnivå.

Även om Schiff bedömer att BTC:s vinster kan begränsas till 30 000 dollar så har den ledande kryptovalutan redan passerat denna nivå och är på väg mot 31 000,00 dollar. I skrivande stund byter BTC händer för 30 768,90 dollar efter att ha vunnit 3,07% under det senaste dygnet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en annan tweet kritiserade Schiff BTC och sa att myntet har visat sig inte korrelera med andra risktillgångar. Han noterade att BTC sjönk med en större marginal jämfört med andra risktillgångar, såsom SP 500, Nasdaq Composite och Dow Jones Industrial Average, som alla upplevde en drastisk reträtt i måndags. Även om aktierna återhämtade sig igår så sjönk BTC återigen för att handlas så lågt som för 29 360,96 dollar innan dagens stängdes på 29 807,35 dollar.

BTC har ändå stigit med 220% de senaste 12 månaderna

I en kommentar om BTC:s dåliga prestanda sa Anthony Pompliano, en känd BTC-förespråkare, att:

Det värsta med Bitcoins prisfall är att vi måste lyssna när björnar utropar sig som segrare medan de helt ignorerar det faktum att tillgången har stigit med 220% under de senaste 12 månaderna.

Även om BTC:s fall från sin rekordnivå på 64 863,10 dollar kan ha avskräckt investerare, så fortsätter kryptotjurar att köpa på dippen. Till exempel köpte Cathie Woods Ark Invest ytterligare aktier i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) igår. Enligt uppgift köpte fonden ytterligare 140 157 aktier i GBTC. Dagen dessförinnan köpte Ark Invest 310 000 GBTC-aktier.

Wood, som tror att BTC så småningom kommer att nå 500 000 dollar har en långsiktig strategi för att investera i den digitala tillgången och har samlat på sig GBTC-aktier. Den 22 juni köpte Ark Invest 1 miljon GBTC-aktier när BTC störtade till 28 893,62 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust