Goldman Sachs: 45% av de rikaste människorna är intresserade av krypto

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jul 22, 2021
  • Enligt Goldman Sachs har 15% av family offices redan exponering för den växande tillgångsklassen.
  • Family offices ser kryptovalutor som en effektiv säkring mot inflation.
  • Goldman Sachs Flynn hävdar att ultrarika människor tror att krypto blir lika revolutionerande som internet.

Den ledande amerikanska investeringsbanken Goldman Sachs genomförde nyligen en studie och fann att minst 45% av family offices i USA är intresserade av att investera stora summor pengar på kryptomarknaden. Enligt bankens resultat har 15% av family offices redan investerat en del av sina kunders medel i digitala tillgångar. Family offices investerar i lukrativa traditionella tillgångar, såsom private equity, fastigheter och investeringsfonder. Den nuvarande situationen i det globala finansiella systemet har dock tvingat dem att överväga andra alternativ.

Även om finansexperter har varnat för kryptovalutornas volatilitet, verkar den ultrarika befolkningen inte lyssna på detta råd. Enligt Goldman Sachs har förekomsten av specialförvärvsföretag (SPAC) utlöst en omättlig kryptoaptit bland investerare. Enligt uppgift tror family offices att kryptovalutor kan vara en säkring mot den ökande inflationen, långvariga låga priser och andra makroekonomiska aspekter som försämrats efter covid-19-pandemin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Meena Flynn, partner och global co-chef för Private Wealth Management på Goldman Sachs, investerar de rikaste människorna i världen inte i krypto bara på grund av dess hype. Hon hävdar att sådana investerare anser att kryptovalutor har potential att forma framtiden. Flynn avslöjade vidare att de ultrarika bedömer att blockchain och digitala tillgångar kommer att få en liknande inverkan som internet ur effektivitets- och produktivitetssynpunkt.

Kryptoefterfrågan fortsätter att öka

Efter kryptomarknadens hausseartade resultat i år gick många institutionella investerare in i den framväxande sektorn. De kanske mest anmärkningsvärda händelserna under året var att Tesla köpte BTC för 1,5 miljarder dollar och att PayPal började stödja kryptotjänster på sin plattform. Företag som MicroStrategy och Ark Invest har också stärkt sina kryptoinnehav med fler inköp.

När sådana företag doppade tårna i krypto följde institutionella investerare efter och tvingade finansinstituten att erbjuda kryptotjänster. Ett exempel är JP Morgan Chase, Goldman Sachs rival, som hade en negativ inställning till Bitcoin (BTC/USD) tills deras kunder tvingade dem att ändra uppfattning. Enligt JP Morgans Director of Asset and Wealth Management, Mary Callahan Erdoes, ser bankens kunder nu kryptovalutor som en tillgångsklass. Hon tillade att JP Morgan avser att fortsätta erbjuda kryptotjänster för att möta den ökande efterfrågan från sina kunder. Utöver att erbjuda kryptotjänster så lanserade JP Morgan också sin egen native token med namnet JPMCoin.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust