Är Blackstone ett köp under Q3 efter att de slagit Q2-prognoserna?

Av:
Jul 23, 2021
Listen
  • Blackstones aktier steg nästan 4% igår efter att de meddelat bättre resultat än väntat.
  • Investeringsföretagets utdelningsbara resultat ökade med mer än 90% jämfört med förväntningarna.
  • Ska du investera i Blackstone Group-aktier nu?

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Blackstone Group Inc. (NYSE: BX) rapporterade sina Q2-resultat igår innan marknaderna öppnade och slog analytikernas förväntningar. BX uppvisade en solid resultattillväxt på över 90% till 0,82 dollar per aktie. Wall Street-analytikerna hade förväntat sig en vinst på 0,79 dollar.

Företagets totala förvaltningstillgångar ökade till 684 miljarder dollar, upp från 649 miljarder dollar i slutet av första kvartalet. Blackstones avgiftsintäkter (AUM) uppvisade också en betydande tillväxt och ökade till 498,9 miljarder dollar, upp från 481,2 miljarder dollar på kvartalsbasis.

Ordförande och Vd Stephen A. Schwarzman sa:

Starka investeringsresultat och vår innovationskultur har gjort det möjligt för oss att på ett meningsfullt sätt utvidga vår kundbas, inklusive enskilda investerare och försäkringsbolag, och vilka typer av investeringar vi kan göra.

Är Blackstone-aktier ett köp under Q3 2021?

Även om Blackstone-aktiekursen har stigit med mer än 74% i år så handlas bolagets aktier fortfarande med ett attraktivt P/E-förhållande på 21,39. Därför kommer BX-aktier fortfarande att locka värdeinvesterares intresse i år.

Dessutom förväntar sig analytiker att Blackstones vinst kommer att öka med i genomsnitt 21% under de närmaste fem åren, vilket gör aktien till ytterligare ett mål för tillväxtinvesterare.

Därför är det kanske inte för sent att köpa Blackstone-aktier, eftersom aktien ser relativt undervärderad ut och lovar god tillväxt under de närmaste fem åren.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för Blackstone Group under Q3 2021

Tekniskt sett verkar Blackstone-aktierna ha nått överköpta förhållanden på 14 dagars RSI. Aktiekursen gjorde också en hausseartad crossover från en stigande kanalbildning efter gårdagens prisökning. Därför verkar det som om en kortsiktig tillbakadragning väntar.

Med tanke på företagets imponerande Q2-resultat kan dock företagets rally fortsätta ytterligare. Och med tanke på framtiden kommer förväntningarna på vinsttillväxt nästa år och under de närmaste fem åren att höja priset.

Därför kan investerare sikta på fortsatta vinster vid cirka 115,10 eller högre vid 120,00 dollar. Supportnivåerna är 104,30 och 99,37 dollar.

Slutsatsen: Argumentet för att köpa Blackstone-aktier nu

Sammanfattningsvis, även om Blackstones aktiekurs har nått överköpta förhållanden så handlas aktierna fortfarande med ett attraktivt P/E-förhållande. Dessutom visade de senaste kvartalsresultaten betydande förbättringar både på kvartals- och årsbasis.

Därför kan den pågående tjurrusningen fortsätta ytterligare innan BX-aktiekursen drar tillbaka.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10