Därför ser Credit Suisse 30% uppåtpotential för Alphabet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 23, 2021
  • Credit Suisses Stephen Ju höjde sitt prismål för GOOGL.
  • Alphabets trafikförvärvskostnader kommer sannolikt att stiga i år.
  • GOOGL steg till en rekordnivå på 2 633 dollar per aktie under morgonen.

Mad Moneys värd Jim Cramer sa idag att ”du måste äga några stora tekniska aktier”, och mäklarna verkar hålla med. Efter att Citi höjde sitt prismål för Microsoft igår kväll, sa Credit Suisse idag att det ser cirka 30% uppåtpotential för Googles moderbolag Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL).

Alphabets aktie steg med mer än 2% efter nyheterna i morse och nådde ett nytt rekordvärde på nästan 2 633 dollar per aktie. Teknikjätten kommer att publicera sitt kvartalsresultat nästa vecka.

Analytikern Stephen Ju upprepar sin ”outperform”-ranking för GOOGL

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Analytiker på Credit Suisse har särskilt förtroende för de konstanta innovationerna inom Alphabets reklamverksamhet. Idag upprepade analytikern Stephen Ju sin ”outperform”-ranking för GOOGL med ett kursmål på 3 350 dollar per aktie, vilket motsvarar en prisökning med cirka 30%.

Enligt Ju är Alphabet inte bara inriktat på stora företag utan även på små och medelstora företag med sina nya produktlanseringar – ett drag som potentiellt kan öka deras totala adresserbara annonsmarknad till hela 3 biljoner dollar – mer än tillräckligt för att hålla investerare intresserade av aktien.

Alphabets trafikförvärvskostnader stiger i år

Credit Suisse förutspår att YouTube kommer att se en tillväxt på 41% på årsbasis för sina intäkter, vilket innebär en årlig ökning av intäkterna från Googles annonsverksamhet som helhet på 30%. Trafikförvärvskostnaderna förväntas dock stiga 2021, delvis på grund av högre utbetalningar till innehållsskapare på YouTube.

”Med tanke på Googles globala fotavtryck är det värt att notera att nästan alla reklambranscher är i takt att överträffa våra förväntningar för kvartalet. Och medan den övergripande återhämtningen av annonsbudgeterna drivit de senaste resultaten, så kastar vi blicken mot de viktigare produktdrivna och hållbara bidragsgivarna till annonsvolymen och pristillväxten under andra halvan av 2021 och därefter,” tillade Ju.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust