GBP/USD-prognos efter svag brittisk PMI och detaljhandelsdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 23, 2021
  • GBP/USD sjönk under dubbeltoppformationen.
  • Paret reagerade på svag brittisk PMI och detaljhandelsdata.
  • Flash-PMI:erna visade att landet kämpar när antalet covid-19-fall ökar.

GBP/USD-paret drog sig tillbaka idag efter de senaste brittiska detaljhandelsuppgifterna och flash-PMI-data för tillverknings- och tjänstesektorerna. Paret föll till 1,1.3730, vilket är några punkter under veckans topp på 1,3786.

Storbritanniens detaljhandel och PMI-data

Enligt de senaste uppgifterna från Office of National Statistics (ONS) verkar den brittiska ekonomiska starka återhämtning avta. Uppgifter som publicerades tidigare idag visade att landets detaljhandel ökade med 0,5% i juni efter att ha sjunkit med 1,3% föregående månad. Försäljningen ökade med 9,7% på årsbasis.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om detta var relativt bra siffror så drevs de av Europamästerskapet i fotboll, som var ett engångsevenemang. Faktum är att flash-detaljhandelsförsäljningen ökade med 0,3% och 7,4% på månads- och årsbasis. Denna tillväxt var långsammare än medianuppskattningarna på 0,6% och 8,2%.

Samtidigt avslöjade ytterligare data från Markit att flash-PMI-uppgifterna för de brittiska tillverknings- och tjänstesektorerna också var svagare än väntat. Flash-PMI för tjänstesektorn minskade från 62,4 i juni till 57,8 i juli. Samtidigt minskade tillverknings-PMI från 63,9 till 60,4 medan komposit-PMI sjönk från 62,2 till 57,7.

Forskarna förklarade denna nedgång med det ökande antalet covid-19-fall. Rapporten sa:

”I juli kvävdes den senaste tidens tillväxt inom den brittiska ekonomins av det ökande antalet virusinfektioner, som dämpade kundernas efterfrågan, störde försörjningskedjorna och orsakade stor personalbrist.”

GBP/USD sjunker också eftersom marknaden reflekterar över de nya Brexit-utmaningarna. Storbritannien ställer krav på att de båda sidorna ska omförhandla avtalet för att ta itu med Nordirlandsfrågan. Storbritannien vill stänga de tullkontroller som finns mellan Nordirland och Storbritannien.

GBP/USD-prognos

GBP/USD
GBP/USD–graf

Timdiagrammet visar att GBP/USD-paret bildade ett dubbeltoppmönster vid 1,3780-nivån. Det handlas nu mellan 50 och 25 dagars glidande medelvärden medan Relative Strength Index har flyttat från överköpt nivå till 45. Andra oscillatorer, som den rörliga genomsnittliga konvergensdivergensen (MACD) och den stokastiska, har också kraschat.

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta sjunka när handlare riktar in sig mot 38,2% retracement-nivån vid 1,3695. Ett lyft över 1,3777 skulle dock ogiltigförklara denna förutsägelse.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust