Prisanalys av General Motors, Ford och Toyota

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 24, 2021
  • Wall Streets tre huvudindex sköt upp till nya rekordnivåer igår.
  • General Motors, Ford och Toyota fortsätter att prestera bra i den nuvarande marknadsmiljön.
  • Delta-varianten av covid-19 utgör fortfarande en risk för de kommande kvartalen.

Wall Streets tre huvudindex stängde på nya rekordnivåer igår efter att företag efter företag rapporterat bättre kvartalsresultat än väntat – ett tecken på ekonomisk återhämtning som drev investerarnas riskaptit. Optimismen på aktiemarknaderna ökade också efter att Federal Reserve rapporterade att man fortfarande väntar på förbättringar innan man justerar sin penningpolitik. Stimulansprogrammet kommer att kvarstå tills ekonomin och arbetsmarknaden återhämtar sig helt.

”USA ser fortfarande ut som det bästa huset i kvarteret när man blickar runt i världen, även om det finns en oro för inflation och sysselsättningen. Vi har sett en viss ökning av covid-fallen, men det har inte varit tillräckligt för att människor ska tveka på marknaden,” säger Joseph Sroka, investeringschef på NovaPoint i Atlanta.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Striden mot covid-19-viruset är dock långt ifrån över och den globala återhämtningen kan drabbas hårt av den snabbt spridande delta-varianten av viruset, vilket kan leda till nya restriktioner. Detta innebär en stor risk för fordonsindustrin eftersom branschen har drabbats hårt av pandemin och många bilföretag har sett intäkterna sjunka tvåsiffrigt.

General Motors (NYSE: GM), Ford (NYSE: F) och Toyota (NYSE: TM) fortsätter att prestera bra i den nuvarande marknadsmiljön, men om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer betydelsefull korrigeringsfas så kan företagens aktiekurser falla till betydligt lägre nivåer.

General Motors aktier fortsätter att handlas över stödet vid 50 dollar

Datakälla: tradingview.com

När vi tittar på diagrammet ovan kan vi se att aktiekursen har stigit med mer än 30% sedan början av året. De kritiska stödnivåerna är 50 och 40 dollar, samtidigt som 60 och 70 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset sjunker under stödnivån vid 50 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och kanske ett tecken på att trenden är på väg att vända. Om priset däremot skjuter upp över 60 dollar så kan nästa mål ligga runt 65.

Fords aktier har hittat starkt stöd över 13 dollar

Fords aktier har fallit från sina senaste toppar över 16 dollar, som registrerade i juni 2021, och det aktuella priset ligger runt 13,8 dollar. Ford fortsätter att expandera sin verksamhet, men delta-varianten av covid-19-viruset utgör fortfarande en risk för de kommande kvartalen.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 15 dollar igen så skulle det bekräfta den hausseartade trenden, men om priset faller under 13 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till stödet vid 12 dollar.

Toyotas aktier kan fortfarande inte bryta över motståndet vid 190 dollar

Toyotas aktier har haft en stigande trend i flera månader nu, men priset kan fortfarande inte kämpa sig över motståndet vid 190 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 190 dollar så kan nästa mål ligga runt 200 dollar, men om priset faller under 160 så skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust