Är augusti en bra månad att köpa aktier i Johnson & Johnson?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 25, 2021
  • Johnson & Johnson rapporterade bättre resultat än väntat för andra kvartalet i onsdags.
  • De totala intäkterna ökade med 27,1% på årsbasis till 23,31 miljarder dollar.
  • Nettoresultatet för andra kvartalet var 6,3 miljarder dollar.

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) har ökat med nästan 5% i värde sedan början av juli 2021. Bolaget rapporterade ett bättre resultat än väntat för andra kvartalet i onsdags och förväntar sig ännu bättre trender under tredje kvartalet.

Grundläggande analys: Johnson & Johnson höjde sin prognos för budgetåret 2021

Företagets verksamhet har sett förbättringar under andra kvartalet 2021 och företaget rapporterade ett bättre resultat än väntat i veckan. De totala intäkterna ökade med 27,1% på årsbasis till 23,31 miljarder dollar, medan GAAP-vinsten låg på 2,35 dollar för andra kvartalet (0,31 dollar mer än väntat).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den operativa försäljningen ökade med 23% och nettoresultatet för andra kvartalet låg på 6,3 miljarder dollar. Konsumenthälsoförsäljningen uppgick till 3,7 miljarder dollar och ökade med 9,2%, läkemedelsförsäljningen på 12,6 miljarder dollar ökade med 13,6% och försäljningen av medicintekniska produkter på 7 miljarder dollar med 57,2%.

Johnson & Johnson rapporterade att företagets covid-19-vaccin, som bara kräver en dos, genererade 164 miljoner dollar i försäljning under andra kvartalet, men covid-19-vaccinintäkterna bör ändå öka under tredje kvartalet.

”Vi fortsätter att vara beredda på ytterligare tillväxt och värdeskapande, inte bara under 2021 utan ännu viktigare för 2022 och därefter. När vi går in i andra halvan av året är vi väl positionerade för att fortsätta använda kapital på ett strategiskt och värdeskapande sätt, vilket kommer att gynna intressenter på lång sikt,” säger Joseph Wolk, Executive Vice President och Chief Financial Officer.

De totala intäkterna hade ökat mer än väntat (+770 miljoner dollar) och företaget höjde sin prognos för budgetåret 2021. Johnson & Johnson förväntar sig nu intäkter på mellan 92,5 miljarder och 93,3 miljarder dollar, medan EPS bör landa på mellan 9,50 och 9,60 dollar.

Johnson & Johnson delade ut 2,8 miljarder dollar till aktieägarna under andra kvartalet och avslutade Q2 med 25 miljarder dollar i kontanter medel i omsättbara värdepapper och cirka 33 miljarder dollar i skuld. Wall Streets konsensprognoser för Johnson & Johnson är fortfarande positiva, men förmodligen är det inte det bästa tillfället att investera i aktier i detta företag.

Johnson & Johnson handlas för mer än fjorton gånger TTM EBITDA, det bokförda värdet per aktie är cirka 30 dollar och den aktuella utdelningen ligger på cirka 2,4%. Om vi jämför det totala aktiekapitalet på 65,83 miljarder dollar och börsvärdet på 447 miljarder dollar så ser vi att aktien inte är undervärderad, och et aktuella risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Teknisk analys: Johnson & Johnsons aktier handlas nära sina rekordnivåer

Johnson & Johnsons aktier handlas nära sina rekordnivåer och enligt den tekniska analysen finns det ingen risk för att den positiva trenden ska vända för tillfället.

Datakälla: tradingview.com

Ett lyft över 175 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål skulle då kunna ligga runt 180 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 160 dollar så skulle det vara en säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 150 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust