Raytheon är ”utomordentligt starka” efter bättre kvartalsresultat än väntat

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 27, 2021
  • Raytheon Technologies slog Wall Streets prognoser under andra kvartalet.
  • Jim Cramer kallade Raytheon för utomordentligt starka på CNBC:s "Squawk Box".
  • Aktierna i flyg- och försvarsföretaget steg med 4% under morgonen.

Raytheon Technologies Corp (NYSE: RTX) rapporterade sina finansiella resultat för andra kvartalet idag och överträffade Wall Streets förväntningar tack vare robusta resultat inom deras försvarsverksamhet. Den kommersiella flygverksamheten såg också tecken på återhämtning, enligt företaget.

Finansiella resultat

Raytheon meddelade att nettoresultatet under andra kvartalet uppgick till 1,03 miljarder dollar, vilket motsvarar 68 cent per aktie. Under motsvarande kvartal förra året bokförde de en förlust på 3,84 miljarder dollar eller 2,55 dollar per aktie. Justerat för engångsposter tjänade flyg- och försvarsföretaget 1,03 dollar per aktie under andra kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Raytheon genererade 15,88 miljarder dollar i intäkter, vilket motsvarar en 13-procentig årlig tillväxt. Enligt FactSet hade experter förväntat sig 15,83 miljarder dollar i intäkter och 93 cent i justerad EPS.

Framtidsprognos

För räkenskapsåret 2021 förutspår Raytheon nu att intäkterna kommer att landa i intervallet 64,4 miljarder till 65,4 miljarder dollar och upp till 4,0 dollar i vinst per aktie. Det amerikanska företaget höjde dessutom prognoserna för helårets fria kassaflöde idag till mellan 4,5 miljarder och 5,0 miljarder dollar.

Under det senaste kvartalet uppgick det fria kassaflödet till 966 miljoner dollar, jämfört med förväntade 775,8 miljoner dollar. Raytheon köpte tillbaka egna aktier till ett värde av 632 miljoner dollar under andra kvartalet.

VD Greg Hayes kommentarer

I en kommentar till resultatrapporten sa VD Greg Hayes att:

“Vårt obevekliga fokus på operativ excellens, strukturell kostnadsminskning och integration har gjort det möjligt för oss att ytterligare höja vårt koncentrationsrelaterade bruttokostnadsmål med 200 miljoner dollar till 1,5 miljarder dollar. Som ett resultat av våra branschledande franchiseavtal och differentierade teknologier genererade vi betydande programvinster under kvartalet som kommer att driva fortsatt topp- och bottenlinjetillväxt långt in i framtiden.”

På CNBC:s ”Squawk Box” jämförde Mad Moneys värd Jim Cramer Raytheons kvartalsresultat med Teslas (som publicerade sin rapport efter att marknaden stängt igår) och sa: ”Raytheon är utomordentligt starka”. Raytheons aktierna steg med cirka 4% under morgonen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust