Dash lanserar DashDirect som låter innehavare spendera DASH i över 155 000 butiker

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jul 28, 2021
  • Dash Core Group byggde appen efter en investering från Dash Investment Foundation.
  • Enligt uppgift stöder DashDirect såväl dricks och gåvor som betalningar.
  • Dash och Dash Core Group samarbetar också kring en kampanj för att fira denna lansering.

Dash har lanserat DashDirect, en app som låter DASH-innehavare spendera myntet i fler än 155 000 butiker och hos 125 online-återförsäljare i USA. Projektet avslöjade denna nyhet genom i officiellt tillkännagivande igår och konstaterade att appen också låter användare spara upp till 12% medan de handlar. Lanseringen är ett led i projektets arbete för att öka antagandet av DASH.

Enligt tillkännagivandet investerade Dash Investment Foundation ett icke avslöjat belopp i utvecklingen av DashDirect. Publikationen avslöjade vidare att utvecklarna bakom appen är det Arizona-baserade fintech-företaget CrayPay och Dash Core Group.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dash uppger att applikationen fokuserar på kundnöjdhet och har ett användarvänligt gränssnitt för att låta intresserade stiga ombord på kryptotåget och spendera DASH i butiker som de redan är bekanta med. Enligt uppgift stöder DashDirect shopping hos Best Buy, DoorDash, CVS, Lowe’s, Staples, The Home Depot, Autozone, GameStop, Chili’s, Ulta, Chipotle, Subway och American Eagle, bland andra populära butiker.

Främja kryptantagande via betalningsplattformar

CrayPays medgrundare och VD kommenterade lanseringen av DashDirect och sa:

DashDirect är en grundläggande milstolpe för användbarheten av DASH och kryptovaluta i stort. Kryptoentusiaster har nu ett sätt att spendera krypto i en mycket lättanvänd app. De som är nya inom krypto kan se de extra 5% till 10% omedelbara besparingarna som en anledning att ge sig in i den spännande nya världen av digitala valutor med DASH.

DashDirect-appen är inte en förvaltningstjänst och användare kommer att ha full kontroll över sina medel. Dessutom säkerställer applikationens design att alla betalningar är omedelbara och säkra. Användare måste länka sin Dash-plånbok till applikationen för att kunna genomföra transaktioner. Detta ökar också säkerheten, eftersom en användare måste verifiera varje transaktion. En annan DashDirect-fördel är att appen har några väntetider eller utbytesavgifter. Utöver att förenkla betalningar stöder DashDirect också dricks och gåvor.

För att fira lanseringen av DashDirect lanserade Dash tillsammans med Dash Core Group en kampanj som kommer att belöna de 50 användarna med de högsta transaktionsvolymerna. Kampanjen avslutas den 31 augusti och vinnarna får en appkredit till ett värde av 100,00 dollar som kan spenderas i någon av de stödda butikerna.

I skrivande stund handlas Dash (DASH/USD) för 154,30 dollar efter att ha stigit med 8,30% under det senaste dygnet och 9,36% den senaste veckan. Myntet är den 58:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust