Prisprognos för Facebook under Q3 inför resultatrapporten för andra kvartalet

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 28, 2021
  • Facebooks aktier steg med 1,70% under gårdagens efterhandel inför andra kvartalets resultatrapport.
  • Aktiekursen föll med 1,25% igår men kan öppna högre idag.
  • Analytiker är positiva tack vare förbättrade annonsutgifter och fler aktiva användare per månad i Asien.

Aktierna i Facebook Inc. (NASDAQ: FB) föll med 1,25% igår innan de steg med 1,70% under efterhandeln. Företaget rapporterar sina finansiella resultat för andra kvartalet efter att marknaderna stängts ikväll och analytiker är optimistiska tack vare ökande annonsutgifter och en allt bättre MAU i Asien.

Analytiker förväntar sig att antalet månatliga aktiva användare stiger till 2,90 miljarder globalt, främst tack vare en ökad MAU i Asien, medan antalet dagliga aktiva användare (DAU) kan nå 1,91 miljarder dollar. Den växande aktiva användarbasen kan öka Facebooks annonsutgifter och resultera i en EPS-tillväxt på mer än 68% på årsbasis.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Analytiker förväntar sig att den sociala nätverksjätten kommer att rapportera en vinst på 3,03 dollar för andra kvartalet, medan konsensus för intäkterna ligger på 27,88 miljarder dollar, en ökning med 49,2% jämfört med motsvarande period för ett år sedan.

Ska du investera i Facebook-aktier nu?

Även om Facebooks aktier har stigit med nästan 37% sedan årsskiftet så kan aktiekursen ändå skjuta upp om rapporten infriar förväntningarna om ett ökant antal aktiva användare. Dessutom handlas FB-aktierna fortfarande med ett attraktivt framåtriktat P/E-förhållande på 24,34 trots att aktierna susat upp med hela 60% under de senaste 12 månaderna.

Analytiker förväntar sig att det sociala medieföretagets intäkter kommer att öka med 57% i år och med en genomsnittlig årstakt på 23,70% under de kommande fem åren. Därför kommer Facebook också att fortsätta attrahera tillväxtinvesterare under de kommande kvartalen.

Analytiker från Credit Suisse upprepade nyligen sin ”overweight”-ranking (köp) för företaget. De höjde också sina kursmål från 400 till cirka 480 dollar per aktie, vilket innebär en uppåtpotential på mer än 30% baserat på gårdagens slutkurs på 367,81 dollar.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Facebooks tjurrusning ser ut att fortsätta

Facebooks aktier studsade tillbaka under efterhandeln igår för att handlas närmare rekordnivån på 375,33 dollar.

Aktierna handlas fortfarande närmare de överköpta förhållandena på 1-dagsdiagrammet, men optimismen inför kvällens resultatrapport kan pressa upp priset ännu högre.

Därför kan investerare sikta på utökade vinster runt 388,36 eller högre vid 404,73 dollar. De viktigaste supportnivåerna är 349,10 och 331,85 dollar.

Slutsats: Argumentet för att köpa Facebook-aktier nu

Sammanfattningsvis verkar Facebooks aktier handlas i en solid hausseartad trendbildning på 1-dagsdiagrmmet. Och trots FB-aktiens 52-veckorsrally på cirka 60% så ser det framåtriktade P/E-förhållandet fortfarande attraktivt ut för värdeinvesterare.

Dessutom kommer företagets vinsttillväxtförväntningar för i år och de kommande fem åren att locka tillväxtinvesterare. Därför ser Facebook ut som en spännande aktie att lägga till i din portfölj under Q3 2021.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust