Är Apples aktier ett köp efter det urstarka Q3-resultatet? Den här analytikern tycker det

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 29, 2021
  • Peter Najarian förklarar varför han köpte fler aktier i Apple efter Q3-resultatet.
  • Kourtney Gibson från Loop Capital Markets höjde sitt prismål för Apple.
  • Aktierna i teknikjätten steg med cirka 1,5% när marknaden öppnade igår.

Apple Inc (NASDAQ: AAPL) rapporterade ytterligare ett extremt starkt kvartal efter att marknaderna stängt i tisdags, men aktien verkar inte ha reagerat nämnvärt sedan dess. Aktierna i företaget steg med cirka 1,5% när marknaderna öppnade igår och investerare undrar nu om det är lugnet före köpstormen?

Peter Najarians kommentarer på CNBC:s “Halftime Report”

Enligt grundare av MarketRebellion.com, Peter Najarian, är det nu dags för investerare att utöka sina långa positioner i AAPL eller göra en första investering i aktien eftersom de grundläggande faktorerna talar till Apples fördel. På CNBC:s ”Halftime Report” sa han:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Tillväxten vi ser i Apple är inte den typ av tillväxt som du normalt ser i dessa ’mycket mogna’ företag. Ett mega-cap-teknikföretag som fortfarande redovisar cirka 36% i tillväxt för intäkterna – det är extraordinärt. Vad sägs om att deras marginaler är starka i alla kategorier?”

Najarian erkände att multipeln är lite sträckt men han är övertygad om att det mer än väl uppvägs av den exceptionella tillväxten. Aktien, tillade han, borde ha skjutit upp, men den sjönk istället till att erbjuda ett perfekt tillfälle att köpa fler aktier.

Kourtney Gibson höjer sitt prismål för Apple

Under samma intervju på CNBC upprepade Kourtney Gibson från Loop Capital Markets samma sak som hon sa efter att ha höjt sitt prismål för Apple efter resultatrapporten.

”Jag tror att Apple återigen kommer att se en enorm tillväxt under septemberkvartalet. Det handlar om supercykeln med den nya iPhone 13 som kommer ut, det handlar om 5G, det handlar om bärbara produkter – vi kan fortsätta med en lång lista. Apple har så många järn i elden för att hjälpa företaget att gå vidare.”

Apples vinst fördubblades nästan under det senaste rapporterade kvartalet när de överträffade uppskattningarna för iPhone-försäljningen med mer än 5,0 miljarder dollar. I skrivande stund värderas företaget till 2,41 biljoner dollar och har ett förhållande mellan pris och vinst på 28,28.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust