Det lärde vi oss från T-Mobile USA: s Q2-resultatrapport

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 30, 2021
  • T-Mobile USA slog Wall Streets prognoser under andra kvartalet.
  • Telekomföretaget höjde sina prognoser över hela linjen igår.
  • VD Mike Sievert diskuterade kvartalsresultat på CNBC s "Closing Bell".

T-Mobile US Inc (NASDAQ: TMUS) rapporterade sina finansiella resultat för andra kvartalet igår och överträffade Wall Streets förväntningar. Det amerikanska företaget höjde sin framtidsprognos för bl.a. kassaflöde, EBITDA och intäkter, men aktierna sjönk ändå med drygt 2% under efterhandeln.

Finansiella resultat

T-Mobile meddelade att nettoresultatet under andra kvartalet uppgick till 978 miljoner dollar, vilket motsvarar 78 pence per aktie, vilket översteg analytikernas uppskattningar. Under det jämförbara kvartalet förra året uppgick nettoresultatet till betydligt lägre 110 miljoner dollar eller 9 cent per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Telekommunikationsföretaget genererade 19,95 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 13%. Enligt FactSet hade experter förväntar sig 19,36 miljarder dollar i intäkter under andra kvartalet.

Andra anmärkningsvärda siffror

Det mobila nätoperatörsföretaget lockade 1,35 miljoner nya kunder under andra kvartalet. Wall Street-prognosen för antalet nya konton låg på lägre 1,18 miljoner. Tjänsteintäkterna steg till 14,5 miljarder dollar, vilket motsvarar 10% på årsbasis.

T-Mobile överträffade också förväntningarna under det föregående kvartalet (Q1). Det Washington-baserade företaget hoppas kunna utöka sin abonnentbas med 5,3 miljoner i år.

VD Mike Sieverts kommentarer på CNBC:s “Closing Bell”

I en kommentar till resultatrapporten sa VD Mike Sievert på CNBC:s ”Closing Bell” att:

”Vår nya kontotillväxt var den högsta i vår företagshistoria – 349 000 nya betalande kunder just detta kvartal. Det kommer ifrån att ha tagit marknadsandelar från AT&T, Verizon och andra platser. Vi har det bästa 5G-nätverket i landet, och det är dags att se till att Amerika vet om det.”

Enligt T-Mobile betalar sig nu fusionen med Sprint och 80% av Sprint-trafiken hanteras nu inom T-Mobile-nätverket. I skrivande stund har företaget, som värderas till 180 miljarder dollar, ett förhållande mellan pris och vinst på 59,40.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust