Höjd ranking för Zoom inför en framtid av hybridarbete – dags att köpa ZM-aktier?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 30, 2021
  • Zoom Video Communications aktier steg med nästan 5% igår, analytiker höjde till en "köp"-rankning.
  • KeyBanc-analytikern Steve Enders höjde också kursmålet till 428 dollar per aktie.
  • Analytikern är positiv till framtiden för hybridarbete, vilket kan bli en avgörande faktor.

Aktierna i Zoom Video Communications Inc. (NASDAQ: ZM) steg med nästan 5% igår efter att KeyBanc-analytikern Steve Enders uppgraderade företagets ranking till ett ”köp”. Enders höjde också prismålet till 428 dollar per aktie med hänvisning till uppsvinget för hybridarbete.

Tillväxtutsikterna för hybrida arbetsmiljöer fortsätter att imponera efter att covid-19-pandemin tvingade företag att anpassa sig till en ny arbetsmodell. Som ett resultat ökade Zooms aktier med mer än 730% förra året. De nådde hela 588,84 dollar per aktie i oktober innan de började dra sig tillbaka till att handlas på den nuvarande nivån 385,73 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om tillväxten avtagit betydligt i år när människor återvänder till kontoren så är Zooms tillväxtpotential fortfarande spännande. Analytiker förväntar sig att företagets resultat per aktie kommer att öka med cirka 40% i år och med en genomsnittlig årstakt på 15,38% under de kommande fem åren.

Företaget meddelade att de den 18 juli kom överens om att förvärva molnkontaktcenterföretaget Five9 i ett aktieavtal värt 14,7 miljarder dollar, vilket ytterligare utökade deras fotavtryck inom fjärrkommunikation. Förvärvet kan ge betydande synergier i framtiden.

Varför köpa Zoom-aktier under Q3 2021?

Även om Zooms aktier verkar brant värderade med ett P/E-förhållande på 133,60 så kommer företagets långsiktiga tillväxtpotential att locka tillväxtinvesterare. Zooms affärsmodell stämmer väl överens med framtidens arbete och analytiker är optimistiska om att hybridmiljön kan skapa medvind för tillväxt.

Företagets framåtriktade P/E-förhållande på 78,08 är fortfarande högt, vilket gör aktien mindre attraktiv för värdeinvesterare. Den handlas dock fortfarande drygt 30% under den högsta nivån de senaste 52-veckorna, som uppnåddes i oktober förra året. Därför verkar det som om det fortfarande finns utrymme kvar för prisökningar.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Aktiekursprognos för Zoom under augusti 2021

Zooms aktier verkar ha studsat tillbaka och återigen testat 100 dagars glidande medelvärde på 1-dagsdiagrammet. Dessutom har aktien ännu inte nått helt tillbaka till de tidigare rekordnivåerna, vilket ger utrymme för mer uppåtgående rörelse.

Därför kan investerare sikta på utökade vinster vid cirka 396,15 eller högre vid 407,00 dollar. Stödnivåerna är 374,38 och 361,93 dollar.

Slutsats: Argumentet för att köpa Zoom-aktier nu

Även om Zooms aktier verkar brant värderade med nuvarande P/E-förhållanden så gör de långsiktiga tillväxtutsikterna dem till ett spännande val för tillväxtinvesterare.

Dessutom har den nuvarande uppstudsen ännu inte nått överköpta förhållanden på 14 dagars RSI, vilket innebär att det finns utrymme för tillväxt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust