Amazon faller efter sin resultatrapport för Q2 – ska du köpa eller sälja?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 31, 2021
  • Amazons aktier föll med mer än 7% igår efter att de publicerade sina senaste kvartalsresultat.
  • Vinsten var högre än väntat, men intäkterna däremot lägre under Q2.
  • Q3-prognosen var också lägre än väntat, vilket fick aktierna att falla.

Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN) föll med mer än 7% på aktiemarknaden igår. Företaget publicerade sina resultat för andra kvartalet efter klockan i torsdags och överträffade analytikernas vinstprognoser, samtidigt som intäkterna var lägre än väntat. Onlinehandelsjätten utfärdade också en svag intäktsprognos för tredje kvartalet.

Amazon bokförde en Q2 GAAP EPS på 15,12 dollar och slog analytikernas förväntningar med 23,61%. Deras topplinje på 113,1 miljarder dollar var dock 1,98 miljarder dollar lägre än väntat, trots att den ökade med 27,2% jämfört med motsvarande kvartal för ett år sedan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

E-handelsföretaget gav också en intäktsprognos för tredje kvartalet på 106–112 miljarder dollar, vilket var betydligt under Wall Streets konsensusprognos på 118,72 miljarder dollar.

Analytiker är oroliga efter Amazons resultatrapport och Barclays förklarade utvecklingen med oförutsägbarhet på marknaderna under perioden efter pandemin. Samtidigt pekade JPM Securities på en svagare tillväxt, potentiellt till följd av osäkerheten kring marknadsöppningar. Både Barclays och JPM behåller dock fortfarande en ”övervikt”-ranking (köp) för AMZN-aktierna med ett kursmål på 4 130 dollar – ned från 4 300 respektive 4 500 dollar.

Ska du köpa eller sälja AMZN-aktier nu?

Trots rapporten för andra kvartalet levererade Amazon fortfarande ett bättre resultat än väntat per aktie. Dessutom förväntar sig analytiker att företaget kommer att bokföra en vinsttillväxt på 81,90% i år och en genomsnittlig årlig tillväxt på 37,93% under de kommande fem åren.

Därför, även om Amazons P/E-förhållande på 68,51 och framåtriktade P/E på 49,78 verkar branta ur ett värderingsperspektiv, så erbjuder de spännande tillväxtutsikter, vilket gör det till en perfekt aktie för tillväxtinvesterare.

Därför innebär Amazons massiva prisfall igår en möjlighet att lägga till en fantastisk tillväxtaktie i din portfölj.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Aktiekursprognos för Amazon under tredje kvartalet 2021

Tekniskt sett verkar AMZN-aktiekursen ha rasat för att hitta stöd vid 100 dagars glidande medelvärde. Det föll också närmare översålda förhållanden på 14 dagars RSI på 1-dagsdiagrammet. Båda indikatorerna tyder på att det nu kan vänta en uppstuds.

Därför kan investerare sikta på potentiella återhämtningsvinster vid cirka 3 434 dollar, eller högre vid 3 525 dollar. Supportnivåerna är 3 248 och 3 152 dollar.

Sammanfattning: Argumentet för att köpa AMZN-aktier nu

Sammanfattningsvis, även om Amazons aktie sjönk igår så är den fortfarande en av de mest spännande tillväxtaktierna på marknaden just nu. Därför kan prisfallet vara ett tillfälle att lägga till AMZN-aktier i din portfölj inför en potentiell återhämtning.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust