Walmart och Adobe i samarbete för att sälja sin marknadsplatsprogramvara till andra återförsäljare

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 31, 2021
  • Walmarts teknik kommer att hjälpa återförsäljare att erbjuda bekvämare e-handel och avhämtningar.
  • Programvaran gör det också smidigare för företag att sälja produkter via Walmarts e-butiker.
  • Adobes VD säger att e-handeln och avhämtningarna nästan har tredubblats sedan 2018.

Walmart Inc (NYSE: WMT) meddelade tidigare i veckan att de inlett ett samarbete med Adobe Inc (NASDAQ: ADBE) för att börja sälja e-handelsteknik till andra små och medelstora återförsäljare. Initiativet knyter an till VD Dough McMillons vision att expandera vinstkällorna bortom kärnhandelsverksamheten.

Walmart öppnade handeln med att sjunka med strax under 1,0% under morgonen igår, men återhämtade hela förlusten senare.

Varför valde Walmart just Adobe för partnerskapet?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Adobes mångåriga erfarenhet av molnbaserade tjänster gjorde dem till en perfekt partner för Walmart att sälja sin marknadsplats till detaljhandlare i form av ett abonnemang. Walmarts teknik kommer att hjälpa återförsäljare att göra det bekvämare för användare att handla online och hämta i butik. Programvaran kommer också att låta dessa företag enkelt lägga till produkter i Walmarts e-handelsbutiker.

Enligt Adobes VD Shantanu Narayen har kunderna som handlar på nätet och hämtar i fysiska butiker ”fördubblats eller nästan tredubblats” sedan 2018. I en intervju med CNBC:s Jon Fortt sa han:

”Vi var glada när de meddelade att de kommer att arbeta med Adobe-teknik för att göra det möjligt för människor att ta det sista steget med sin handel, för att interagera direkt med kunder. Partnerskapet med Walmart utnyttjar förhoppningsvis deras räckvidd, distribution och önskan att göra det möjligt för fler kunder att göra det.”

Covid-19 har ökat fokuset på ”shoppa online, hämta i butik”

Adobe var en av pionjärerna inom moln- och prenumerationsmodellen. Data från deras Digital Economy Index tyder på att endast 7% av de totala beställningarna hos amerikanska återförsäljare placerades online och hämtades i butik. Som jämförelse genomfördes 22% av beställningarna på detta sätt ifjol när amerikanerna letade efter sätt att minimera tiden i butikerna.

Adobes aktier handlades i stort sett oförändrat igår.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust