Bitcoin Gold (BTG) stiger med mer än 10% när användarbasen expanderar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on aug 2, 2021
  • BTG:s vinster kommer samtidigt som de flesta andra kryptorna öppnade dagen i rött.
  • Även om BTG har stigit med mer än 700% sedan årsskiftet så är det en bra bit kvar till 2017 års ATH.
  • För att öka BTG:s antagande tillsatte BTG-teamet en persisk ambassadör i juni.

Bitcoin Gold (BTG/USD), en kryptovaluta som skapades via en hård gaffel från Bitcoin (BTC/USD), har presterat bra trots det övergripande negativa sentimentet på kryptomarknaden idag. De flesta mynt på topp-10-listan över ledande kryptovalutor, inklusive BTC, blöder idag, men BTG inledde däremot dagen med betydande vinster. Tidigare idag uppvisade myntet vinster på upp till 11% under de senaste 24 timmarna.

Priset har dock korrigerats nedåt i skrivande stund och BTG byter nu händer för 55,18 dollar, med en förändring på 8,19% under de senaste 24 timmarna. Detta pris motsvarar en ökning med 20,74% under de senaste sju dagarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Sedan början av året har BTG stigit med mer än 700%. Trots det har myntet inte lyckats återvända upp till sin rekordnivå från den 23 oktober 2017 på 539,72 dollar. Även om andra kryptovalutor lyckades slå rekord efter rekord under kryptomarknadens senaste högkonjunktur i april och maj, lyckades BTG bara stiga så högt som till 169,19 dollar den 5 maj innan den störtade.

För närvarande är BTG den 78:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde med ett börsvärde på drygt 994 miljoner dollar.

Bakgrunden till BTG:s prestanda

BTGs uppgång i år stöds av flera faktorer. Den mest drastiska höjningen av myntets pris kom i april när folk förväxlade BTG med en nyligen lanserad BTC-fond från den brasilianska investeringsbanken BTG Pactual. Efter att banken tillkännagav lanseringen av fonden rusade kryptoinvesterare av misstag till BTG och fick myntet att stiga med mer än 200% på en vecka.

Den ledande kryptobörsen Binance la också till stöd för kryptovalutan i april. Börsen erbjöd tre handelspar för myntet – BTG/BUSD, BTG/USDT och HOT/BUSD. Tokocrypto, en indonesisk kryptohandelsplattform noterade också BTG i juli, vilket hjälpte till att driva på myntets nuvarande tjurrally.

Med förhoppningar om att bibehålla BTG:s momentum har projektet också utsett en persisk ambassadör för att hjälpa till att utöka myntets användarbas i Afghanistan, Iran och Pakistan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust