USD/CHF-prognos: Kommer den schweiziska francens momentum att fortsätta i augusti?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 2, 2021
  • USD/CHF-paret har fallit kraftigt.
  • Schweiz publicerade blandade ekonomiska uppgifter idag.
  • Schweiz PMI steg till den högsta nivån genom tiderna medan detaljhandeln backade något.

USD/CHF-priset föll tillbaka till den lägsta nivån sedan den 16 juli efter de relativt starka ekonomiska uppgifterna från Schweiz. Den schweiziska francen handlas för 0,9050, vilket är 2,40% under den högsta nivån i juli.

Schweizisk ekonomisk återhämtning

Schweiz har gjort ett bra jobb med covid-19-vaccinationerna. Sammanlagt har fler än 8,75 miljoner vaccindoser administrerats. Fler än 4 miljoner invånare har fått två doser av något av vaccinerna. Detta är anmärkningsvärt eftersom landet har en befolkning på strax under 9 miljoner människor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Denna vaccinationsgrad och den övergripande återöppningen har lett till ökad affärsverksamhet. Enligt de senaste uppgifterna från Procure Institute ökade PMI för tillverkningssekotorn från 66,7 i juni till 71,1 i juli. Detta var den högsta nivån sedan organisationen började samla in data. De hänvisade till den starka tillväxten såväl som den högre lokala och internationella efterfrågan.

Den schweiziska PMI-siffran var högre än i många andra länder. Enligt Markit minskade PMI för tillverkningen i euroområdet till 62,8 i juli. På samma sätt minskade PMI i juli från 63,4 till 60,4 i Storbritannien. Därför finns det en känsla av att den schweiziska ekonomin återhämtar sig snabbare än motsvarande länder

USD/CHF-paret sjönk också efter de senaste schweiziska detaljhandels- och inflationsuppgifterna. Enligt Federal Statistics Office (FSO) minskade omsättningen för all detaljhandel med 0,4% i juni jämfört med föregående år. Försäljningen minskade med 3,6% på säsongsjusterad basis. Exklusive bensinstationer minskade den totala försäljningen med 1,4% i juni 2021 jämfört med juni 2020.

Samtidigt kämpar Schweiz fortfarande med en låg inflationstakt. Huvud-KPI sjönk med 0,1% i juli jämfört med juni. Den ökade med 0,7% på årsbasis.

USD/CHF – teknisk prognos

USD/CHF
USD/CHF – prisutveckling

USD/CHF-priset har haft en nedåtgående trend den senaste tiden. Det har minskat från 0,9272 den 2 juli till 0,9040 idag. På 4-timmarsdiagrammet lyckades paret bryta under det viktiga stödet vid 0,9120, vilket var den lägsta nivån den 15 juli. Paret har också sjunkit under 25 och 50 dagars vägda glidande medelvärden (WMA). Relative Strength Index (RSI) har också flyttat till den översålda nivån 28. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla när björnarna riktar in sig mot nästa viktiga stöd vid 0,900.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust