Är Caterpillar-aktier ett köp med tanke på USA:s infrastrukturpaket?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on aug 3, 2021
  • Amerikanska senatorer möttes igår för att komma överens ett infrastrukturpaket värt 1 miljarder dollar.
  • Den demokratiska senatorn Joe Manchin är optimistisk att lagförslaget kommer att godkännas i slutet av veckan.
  • 550 miljarder dollar diskuteras utöver tidigare godkända 450 miljarder dollar i utgifter över fem år.

En grupp amerikanska senatorer träffades igår för att komma överens om att den redan godkända infrastruktursplanen på 450 miljarder dollar ska utökas till till 1 biljon dollar. Och enligt den demokratiska senatorn Joe Manchin kan den nya 5-åriga planen godkännas i slutet av veckan.

Om allt går enligt planerna kommer företag som Caterpillar Inc. (NYSE: CAT) att gynnas. Enligt rapporter kommer 110 miljarder dollar att gå till vägar och broar i paketet, medan järnvägar, vatten och avloppsvatten får 66 respektive 55 miljarder dollar. Samtidigt går 39 miljarder dollar till kollektivtrafiken. Caterpillar har affärsverksamhet inom alla dessa sektorer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Andra sektorer som kommer att dra nytta av propositionen inkluderar höghastighetsinternet, sport och ett nätverk av EV-laddstationer.

Varför du bör överväga att investera i Caterpillar nu

Eftersom den nya utökade infrastrukturplanen förväntas klubbas igenom verkar Caterpillars omedelbara utsikter lovande. Dessutom har CAT-aktiekursen sjunkit med mer än 15% sedan början av juni, vilket gör den till ett idealiskt mål för cykliska investerare.

Dessutom bokförde företaget ett bättre resultat per aktie än väntat på 2,60 dollar och slog analytikeruppskattningarna med 7,67%. Aktien handlas nu med ett framtida P/E-förhållande på 16,92, vilket gör den attraktiv för värdeinvesterare. Dessutom förväntar sig analytiker att CAT EPS kommer att öka med i genomsnitt 31,41% årligen framöver, vilket gör aktien övertygande för tillväxtinvesterare under de kommande fem åren.

Därför är Caterpillar-aktiens nuvarande prisfall ett utmärkt tillfälle att köpa inför en spännande tillväxthistoria de närmaste åren.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för CAT under augusti 2021

Tekniskt sett verkar Caterpillar-aktierna ha fallit närmare översålda förhållanden i 14-dagars SRI. Aktien bröt under 100 dagars glidande medelvärde för första gången på flera månader.

Men när optimismen återvänder inom infrastruktur- och tunga maskinindustrin kan aktien snart studsa tillbaka. Därför kan investerare sikta på återhämtningsvinster vid cirka 218,87 dollar, eller högre vid 233,53 dollar. Supportnivåerna är 193,41 och 180,94 dollar.

Sammanfattning: Argumentet för att köpa CAT-aktier nu

Caterpillars aktier har sjunkit med mer än 15% under de senaste två månaderna, vilket har pressat aktiekursen närmare översålda förhållanden. De senaste nyheterna om det amerikanska infrastrukturpaketet kan utökas förbättrar också Caterpillars långsiktiga utsikter.

Därför skapar prisfallet ett perfekt tillfälle att lägga till Caterpillar i din portfölj inför en spännande period framöver.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust