Prisprognos för Ethereum Classic inför hårda gaffeln London

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 3, 2021
  • Ethereum Classic har stigit med cirka 55% från sin lägsta nivå i juni.
  • Myntet kommer sannolikt att gynnas före och efter Ethereums hårda gaffel.
  • Ethereum Classic har en nära korrelation med Ethereum.

Priset på Ethereum Classic (ETC/USD) har varit i ett snävt intervall den senaste tiden, men detta kan förändras den här veckan. Myntet handlas för 49,95 dollar, vilket är cirka 55% över den lägsta nivån i juni. Detta innebär ett totalt börsvärde på mer än 6,5 miljarder dollar.

Ethereums hårda gaffel är en trolig katalysator

Ethereum Classic och Ethereum har en nära relation. Myntet skapades efter Ethereums hårda gaffel 2017. Sedan dess har Ethereum blomstrat, och dess totala börsvärde har skjutit upp till mer än 250 miljarder dollar. En enda Ether säljer för mer än 2 600 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Eftersom Ethereum är för dyr för många handlare väljer vissa att satsa på Ethereum Classic som en proxy.

Därför kommer ETC-priset sannolikt att gynnas den här veckan när Ethereum går igenom en hård gaffel som går under namnet London. Denna gaffel är en del av den övergripande ETH 2.0-transformationen med mål att flytta nätverket från proof-of-work till proof-of-stake. I PoS präglas nya mynt med hjälp av en konsensusmekanism istället för mining.

London-gaffeln kommer att ske mellan onsdag och torsdag den här veckan. Det kommer att minska antalet mynt som levereras varje dag med en tredjedel och sänka de totala gasavgifterna. Det kommer också att introducera token burns, vilket kommer att leda till ett minskat Ethereum-utbud. Därför finns det en möjlighet att Ether-priserna stiger både inför och efter gaffeln.

Även om London inte kommer att påverka Ethereum Classic direkt så kommer priset troligtvis att stiga tack vare myntets korrelation med Ether.

Ändå står Ethereum Classic inför betydande utmaningar. För det första har många utvecklare ignorerat det på grund av dess säkerhetsproblem. Därför har bara ett fåtal projekt utvecklats på plattformen.

Ethereum Classic – prisprognos

Ethereum Classic price
Ethereum Classic – prisutveckling

4-timmarsdiagrammet visar att ETC-priset har haft en långsam stigande trend de senaste dagarna. Som ett resultat förblir myntet på samma nivå som 25 och 15 dagars glidande medelvärden. Det ligger också något över den stigande trendlinjen som visas i grönt medan Relative Strength Index (RSI) har sjunkit till 46.

Därför kommer myntet sannolikt att studsa tillbaka den här veckan. Om detta händer är nästa nyckelnivå att titta på motståndet vid 60 dollar. Ett fall under 45 dollar skulle dock ogiltigförklarar denna prognos.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust