USD/CNY bildar baisse flagga efter Kinas starka tjänste-PMI

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 4, 2021
  • USD/CNY har bildat en baisseartad flagga på 4-timmarsdiagrammet.
  • Kinas tjänste-PMI ökade från 50,3 i juni till 54,9 i juli.
  • Tillverkningssektorn har halkat efter de senaste månaderna.

USD/CNY drog sig tillbaka idag efter de relativt starka PMI-uppgifterna från Kina. Paret sjönk till 6,4585, vilket är något under motståndsnivån vid 6,4700.

Tillväxt inom tjänstesektorn i Kina

Kina har trätt fram som en av de stora ekonomiska vinnarna under covid-19-pandemin. När länder implementerade lockdown-åtgärder och stängde företag vände de sig istället till Kina för de flesta av sina produkter. Detta har bevisats om och om igen av de gigantiska handelsöverskott som landet redovisat under de senaste månaderna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den kinesiska tjänstesektorn noterade en stark tillväxt i juli. Enligt Caixin och Markit ökade landets tjänste-PMI till 54,9 i juli från 50,3. Detta var det högsta sektorns PMI har varit sedan maj då det steg till mer än 55,0. Uppgifterna visar att sektorn upprätthöll sitt momentum eftersom efterfrågan på lokala tjänster som restauranger och hotell ökade.

Samtidigt har tillverkningssektorn visat en viss stabilisering den senaste tiden. I lördags visade data från China Logistics att tillverkningens PMI minskade från 50,9 till 50,4. Det betyder att den fortfarande ligger inom expansionszonen över 50,0. Liknande data från Caixin avslöjade att PMI sjönk från 51,3 till 50,3 i juli. Kinas PMI för tillverkningssektorn har haft en långsam nedåtgående trend.

Framöver kommer den viktigaste katalysatorn för USD/CNY att vara den amerikanska arbetsmarknaden. På onsdag publicerar ADP Institute de senaste privata lönesiffrorna. Uppgifterna kommer att följas av data om hur många amerikaner som ansökt om arbetslöshetsersättning för första gången som väntas på torsdag och de officiella NFP-uppgifterna på fredag.

Paret har reagerat milt på den senaste strikta lagstiftningen i Kina. Under de senaste veckorna har det kinesiska kommunistpartiet intensifierat sina attacker mot teknologisektorn. Som ett resultat finns det en risk att många utländska investerare kommer att flytta sina medel från landet.

USD/CNY – teknisk analys

USD/CNY

4-timmarsdiagrammet visar att USD/CNY-paret har haft en kraftigt fallande trend. Det har sjunkit från en höjdpunkt på 6,5115 till dagens lägsta på 6,4585. Denna prisutveckling är anmärkningsvärd med tanke på att paret har bildat ett baisseartat flaggmönster. Detta mönster är vanligtvis en signal om att priset kommer att bryta ut nedåt. Paret har flyttat sig under 25 och 50 dagars glidande medelvärde. Därför finns det en möjlighet att paret kommer att falla till 50% retracement-nivån vid 6,4332.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust