Är aktier i Kraft Heinz ett bra köp i augusti 2021?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on aug 5, 2021
  • Aktierna i Kraft Heinz har fallit från de senaste topparna över 40 dollar.
  • Kraft Heinz rapporterade sitt resultat för andra kvartalet i veckan.
  • Justerad EBITDA för helåret 2021 bör ligga över budgetåret 2019:s nivåer.

Aktierna i Kraft Heinz Company (NASDAQ: KHC) har fallit från sina senaste toppar över 44 dollar och det nuvarande priset ligger på cirka 36 dollar. Kraft Heinz rapporterade sitt resultat för andra kvartalet igår och meddelade att de förväntar sig att leverera en högre justerad EBITDA under 2021 än i sin strategiska plan.

Grundläggande analys: Justerad EBITDA för helåret 2021 bör ligga över budgetåret 2019:s nivåer

Kraft Heinz rapporterade sitt resultat för andra kvartalet i veckan. De totala intäkterna minskade med 0,5% på årsbasis till 6,62 miljarder dollar, medan icke-GAAP-vinst per aktie låg på 0,78 dollar (0,06 dollar mer än väntat). De totala intäkterna minskade mindre än väntat (70 miljoner dollar), och företagets ledning förväntar sig förbättrade trender under de kommande kvartalen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kraft Heinz räknar med en ensiffrig procentuell ökning av den organiska nettoomsättningen under tredje kvartalet 2021, medan deras justerade EBITDA för hela räkenskapsåret 2021 bör ligga över budgetåret 2019:s nivåer. Företagets ledning anser att jämförelsen med budgetåret 2019 är mer meningsfull än den jämförbara 2020-perioden, med tanke på den exceptionella situationen under pandemin 2020.

”Vi fortsätter att förvänta oss ett mycket bra 2021 och att faktiskt kunna leverera ett starkare 2021 än vi förväntade oss i vår första prognos i februari. Och det talar för styrkan och potentialen i vår pågående verksamhet,” sa Miguel Patricio, VD för Kraft Heinz.

Styrelsen tillkännagav en kvartalsutdelning på 0,40 dollar per aktie igår som kommer att betalas den 24 september. Kraft Heinz inledde det tredje kvartalet i en stark position – ändå fortsätter delta-varianten av covid-19-viruset att innebära nedåtrisker.

Forskningsföretaget Evercore ser också potentiella risker för de kommande kvartalen främst på grund av inflationen i kombination med covid-19-utmaningarna. Ken Goldman, en analytiker från JP Morgan, sa att investerare kommer att vara skeptiska till livsmedelsföretag under de närmaste kvartalen.

Kraft Heinz handlas för mindre än sju gånger TTM EBITDA, och med ett börsvärde på 47 miljarder dollar är aktierna i detta företag ganska rimligt värderade. Kraft Heinz utdelning på 4,3% ser säker ut och företagsledningen är fortfarande mycket optimistisk inför de kommande kvartalen vad gäller tillväxt, vilket är positivt för aktieägarna.

Teknisk analys: Kraft Heinz -aktierna är fortfarande pressade

Datakälla: tradingview.com

Aktierna i Kraft Heinz har fallit med mer än 15% sedan början av juni 2021, och om kursen faller under stödet vid 35 dollar så skulle det vara en säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 30 dollar. Om priset däremot stiger över 40 dollar så skulle det vara en signal att slå till och nästa mål kan då ligga runt 44 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust