Walmart avslöjar kryptoambitioner genom jobbannons

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on aug 16, 2021
  • Walmart letar efter en kryptovalutachef som kommer att övervaka dess digitala tillgångar.
  • Tidigare fick detaljhandelsjätten patent för en stablecoin som liknar Facebooks Diem.
  • Innan Walmart avslöjade Amazon att de letar efter en krypto- och blockchain-chef.

Walmart, den största återförsäljaren i USA sett till total försäljning, anställer en chef för digital valuta och krypto, enligt en nya jobbannons på företagets karriärsida. Enligt uppgift kommer personen som tar sig an denna roll att ansvara för att utveckla återförsäljarens strategi för digitala valutor och produktplan.

Enligt arbetsbeskrivning kommer hen också att identifiera teknik och kundtrender, samt investeringar som Walmart kan satsa på på basis av trenderna. Tjänsten är belägen i Bentonville, Arkansas.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det här är dock inte första tecknet på att Walmart intresserar sig för krypto. De har tidigare lämnat in patent för en stablecoin som liknar Facebooks Diem, tidigare känt som Libra. Därtill har återförsäljaren doppat tårna i distribuerad huvudboksteknik för att spåra leveranskedjorna för läkemedel och livsmedel.

Traditionella organisationer fortsätter att visa intresse för krypto

Denna nyhet kommer efter att Walmart ansökte om en amerikansk bankcharter för mer än ett decennium sedan. Även om det initiativet gick i stöpet så skapade detaljhandelsjätten en FinTech-enhet som kallades Hazel, vilket visar på organisationens ökade intresse inom konsumentfinansieringssektorn.

Även Amazon vill satsa på den framväxande sektorn, vilket också avslöjades av en jobbannons för en krypto- och blockchain-chef. Enligt Amazon kommer personen som säkrar denna position att vara ansvarig för att utveckla användningsområdena för de möjligheter som ska skapas, driva övergripande produktvision och strategi och fokusera på ledarskapsköp och investeringar för nya funktioner.

En insider-rapport avslöjade också att teknikjättens jakt på en ny lead för krypto och blockchain är en del av en bredare plan för att acceptera kryptobetalningar. Amazon uppges planera att börja acceptera betalningar i en rad kryptotillgångar, inklusive Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Cardano (ADA/USD) och Bitcoin Cash (BCH/USD), för att bara nämna några.

Samtidigt har kryptomarknaden bibehållit sin starka trend efter att ha återhämtat sig efter den massiv krasch som raderade halva det sammanlagda marknadsvärdet. I skrivande stund handlas större delen av kryptomarknaden i grönt och en rad mynt har registrerat tvåsiffriga vinster.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust