EUR/USD studsar tillbaka efter svaga PMI-uppgifter från euroområdet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 23, 2021
  • EUR/USD-paret studsade tillbaka när den amerikanska dollarn föll.
  • Paret steg även efter de relativt svaga PMI-uppgifterna från euroområdet.
  • EUR/USD kommer härnäst att reagera på de senaste uppgifterna om bostadsmarknaden i USA.

EUR/USD-paret sköt upp när den övergripande rädslan för den nya delta-varianten av covid-19 minskade. Paret steg också efter de relativt svaga flash-tillverknings- och tjänste-PMI-uppgifterna från euroområdet. Det steg till 1,1725, vilket är något över förra veckans lägsta på 1,1665.

Amerikanska PMI-nummer

Eurozonen fortsatte att uppleva en ökning av antalet covid-19-fall i augusti. Som ett resultat fick det ökande antalet fall en inverkan på blockets produktion. Enligt Markit minskade tillverkningssektorns PMI från 62,8 i juli till 61,5 i augusti. Denna nedgång var lägre än medianuppskattningen på 62,0.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under samma period minskade PMI för tjänstesektorn från 59,8 till 59,7 medan komposit-PMI sjönk från 60,2 till 59,5. Dessa tre siffror var något sämre än vad analytikerna förväntade sig. Ändå, med ett PMI över 50 så är det ett tecken på att blockets affärsverksamhet fortfarande är stark.

Tyskland hörde till de bäst presterande länderna i regionen. Deras tillverknings-PMI föll från en 23-årig topp på 65,9 till 62,7. Tjänste-PMI sjönk något till 61,5. I ett uttalande sa Chris Williamson från Markit:

”Även om spridningen av delta-varianten orsakade utbredda problem i hela regionen, dämpade efterfrågan och orsakade ytterligare utbudsproblem, så gynndes företagen av att åtgärderna för att begränsa viruset minskade till den lägsta nivån sedan pandemin började.”

EUR/USD reagerar härnäst på flash-tillverknings-, tjänste- och komposit-PMI-uppgifter från USA. Siffrorna förväntas visa att affärsaktiviteten dämpades något i augusti när landet fortsatte att stå inför betydande utmaningar.

Paret kommer också att reagera på de senaste amerikanska uppgifterna om försäljningen av befintliga bostäder. Uppgifterna förväntas visa att den minskade från 5,86 miljoner till 5,81 miljoner. Landets bostadsmarknad är fortfarande stark.

EUR/USD–prognos

EUR/USD

EUR/USD-paret uppvisade en stark trend under morgonen. Paret flyttade från förra veckans lägsta på 1,1662 till dagens topp på 1,1730. Priset ligger längs ovansidan av Bollinger Bands och något under nyckelmotståndet vid 1,1756. Paret bildar också vad som ser ut som ett inverterat huvud och axlar-mönster.

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta skjuta upp när tjurar riktar in sig mot nyckelmotståndet vid 1,1800. Denna prognos kommer dock att ogiltigförklaras om priset sjunker under den lägsta nivån förra veckan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust