Aktiekursprognos för Ulta Beauty inför andra kvartalet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 25, 2021
  • Ulta Beautys aktiekurs ligger nära dess rekordnivåer.
  • Aktien har ökat med mer än 200% i värde sedan pandemin började.
  • Priset har bildat ett stigande kilmönster som signalerar att det kan se en tillbakagång.

Aktierna i Ulta Beauty (NASDAQ: ULTA) ligger nära dess rekordnivåer när skönhetsindustrin återhämtar sig och när marknaden inväntar de senaste kvartalsresultaten. Aktien handlas för 373 dollar, vilket innebär ett totalt börsvärde på mer än 20 miljarder dollar.

Förhandsgranskning av Ulta Beautys resultatrapport

Ulta Beauty är en av de största detaljhandlarna för parfym, kosmetika, hudvård och skönhetsprodukter i USA. Företaget driver fler än 1 200 butiker på deras viktigaste marknader som USA och Storbritannien.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det säljer mer än 2 500 produkter. Företaget har också en betydande e-handel och deras webbplats och appar lockar miljontals användare varje år.

Aktierna i Ulta Beauty har haft en stark hausseartad trend sedan pandemin började. Inledningsvis sjönk aktierna till den lägsta nivån på flera år på 124 dollar. De steg sedan med mer än 200%, vilket pressade upp marknadsvärde över 20 miljarder dollar.

Ulta-aktien kommer att ligga i fokus när företaget publicerar sina kvartalsresultat. I allmänhet räknar analytiker med att företaget hade ett starkt kvartal när restriktionerna världen runt lättades. Som ett resultat såg företaget sannolikt en ökad efterfrågan.

Analytiker räknar med att företagets försäljning ökade till mer än 1,72 miljarder dollar under det andra kvartalet. Detta skulle vara ett betydande hopp med tanke på att försäljningen sjönk till 1,2 miljarder dollar under motsvarande kvartal 2020. Totalt minskade företagets intäkter till 6,12 miljarder dollar 2020 från föregående års 7,3 miljarder dollar.

Utöver de faktiska resultaten kommer analytiker att fokusera på företagets kostnadsstruktur med tanke på att importpriserna har stigit. Dessutom kämpar detaljhandlarna fortfarande med att hitta arbetare. Dessutom kommer Ulta-aktien att reagera på företagets framtidsprognos.

Analytiker är generellt positiva till Ulta. Till exempel förväntar sig analytikerna på Deutsche Bank, Cowen, Piper Sandler och Stifel att aktierna kommer att stiga till över 385 dollar.

Ulta Beauty – aktiekursprognos

Det dagliga diagrammet visar att Ultas aktie har haft en stigande trend, som dock har avtagit den senaste tiden. Aktierna ligger kvar över 25 och 50 dagars glidande medelvärden medan MACD är över den neutrala nivån.

Samtidigt verkar aktierna bilda ett stigande kilmönster, vilket vanligtvis är ett baisse tecken. Därför kommer aktien sannolikt att dra sig tillbaka efter den senaste resultatrapporten. Om detta händer är den viktigaste punkten att titta på 350 dollar.

Ulta Beauty stock
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust