Därför steg Best Buys aktier med cirka 10% igår

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on aug 25, 2021
  • Best Buy redovisade bättre resultat än väntat för sitt andra kvartal.
  • Konsumentelektronikhandlaren höjde sin prognos för helåret.
  • Aktierna i det amerikanska företaget steg med strax under 10% igår.

Best Buy Co Inc (NYSE: BBY) rapporterade sina finansiella resultat för andra kvartalet igår och överträffade Wall Streets förväntningar. Aktierna i företaget steg med strax under 10% igår efter en bättre än helårsprognos än väntat.

I en kommentar till resultatrapporten sa Raymond James-analytiker:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Detta ligger i linje med vår tes om att Best Buy ligger i framkant vad gäller att möta efterfrågan, allt viktigare [konsumentelektronik]-artiklar och välpositionerade peer-tjänster/GreatCall-initiativ bör ge dem ytterligare marknadsandelar både på kort och lång sikt.”

Finansiella resultat

Best Buy meddelade att rörelseresultatet under andra kvartalet uppgick till 797 miljoner dollar, vilket motsvarar 2,93 dollar i vinst per aktie. Under det motsvarande kvartalet förra året låg rörelseresultatet på 568 miljoner dollar eller 1,67 dollar per aktie.

Konsumentelektronikhandlaren genererade 11,8 miljarder dollar i intäkter, jämfört med fjolårets Q2 på 9,9 miljarder dollar. Enligt FactSet hade experter förutspått 11,6 miljarder dollar i intäkter och 1,89 dollar i EPS. Försäljningen i jämförbara butiker under andra kvartalet steg 20% jämfört med förväntade 18,1%.

Framtidsprognos

För den andra halvan av budgetåret 2021 förutspår Best Buy att deras jämförbara försäljning antingen förbli oförändrad eller ser en upp till 3,0% årlig tillväxt. I sin tidigare prognos förutspådde de en minskad jämförbar H2-försäljning med över 5,0%.

Det amerikanska multinationella företaget räknar med försäljningen i jämförbara butiker under tredje kvartalet faller med 3% och 11,4 miljarder till 11,6 miljarder dollar i intäkter. För helåret förväntar de sig att försäljningen i jämförbara butiker kommer att notera en tillväxt på 9% till 11% och upp till 52 miljarder dollar i intäkter.

VD Corie Barrys kommentarer

Enligt VD Corie Barry gynnades Best Buy av de lättare covid-19-restriktionerna som drev efterfrågan på konsumentelektronik. I sitt uttalande sa hon:

”Vi jämförs med ett ovanligt kvartal förra året eftersom våra butiker tvingades till begränsad service eller möten i butik för ungefär hälften av kvartalet. När vi jämför med för två år sedan är våra resultat också mycket starka. Vi betjänar nu en mycket större installationsbas för konsumentelektronik med kunder som har en förhöjd aptit att uppgradera till följd av ständig teknikinnovation och behov som återspeglar permanenta livsförändringar, som hybridarbete och streamad underhållning.”

Mad Money-värden Jim Cramer sa på CNBC:s ”Squawk Box” att detta var ”en viktigare resultatrapport än många människor inser.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust