Silverpris: ett hausseutbrott är på horisonten

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on aug 30, 2021
  • Silverpriset är tillbaka till motståndszonen på $24 efter att ha sjunkit till sin lägsta nivå YTD.
  • Fokus ligger nu på industriella produktionstal från olika ekonomier och konsumentförtroende.
  • Förutom sin industriella dragningskraft kan den sjunkande greenbacken ytterligare höja silverpriset.

Silverpriset slutade veckan vid motståndszonen på $24. Under den nya veckan kommer de förväntade uppgifterna att reflektera över dess överklagande som både en industriell och ädelmetall.

silver price
silver price

Industriell efterfrågan

Silver fungerar som både en ädelmetall och en industriell metall. Enligt Metals Focus, som fortfarande är hausse på varan, kommer dess industriella efterfrågan att fortsätta höja priserna. Ökat intresse för solpaneler, elfordon och mikrochips förväntas öka efterfrågan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under den senaste Precious Metals Weekly förutspådde Metals Focus att silver skulle uppnå en tillväxt på 8% jämfört med föregående år. Tidigare under året förutspådde företaget att silverpriset i genomsnitt kommer att ligga på $27,30 under innevarande år och kan stiga ytterligare till $32.

Under den nya veckan kommer silverpriset att reagera på tillverkning av PMI från olika industriella ekonomier. USA, Storbritannien, Japan och euroområdet är planerade att under veckan publicera data om deras industriproduktion i augusti.

Ändå kommer investerare att vara ganska angelägna om Kinas tillverkning av PMI-nummer. Uppgifterna som förväntas på tisdag och onsdag kommer bland ökade oro över landets långsammare ekonomiska tillväxt.

Under de två senaste utgåvorna har PMI för Caixin-tillverkning i Mellanriket kommit lägre än väntat även om det ligger över 50. En avläsning på 50 och högre indikerar vanligtvis sektorns expansion.

Amerikanska dollar

Silver har också fått sin prisökning som en reaktion på greenbackens sjunkande värde. Detta grundas på den omvända korrelation som finns mellan greenback och råvarupriser.

På fredagen pressade Powells försiktiga hållning dollarindexet under den avgörande stödnivån på $93 för att avsluta veckan på 92,68. Under den nya veckan kommer USA i väntan på hemförsäljning, konsumentförtroende, tillverkning av PMI och jobbdata att vara viktiga drivkrafter för ädelmetallens pris.

Silverpris tekniska utsikter

Silverpriset avslutade fredagens session på den psykologiska nivån 24. Speciellt har tjurarna saknat tillräckligt med momentum för att testa om nivån sedan steget för tre veckor sedan. Ädelmetallen börjar veckan vid 24.02, upp med 1.99%.

Efter att ha studsat tillbaka från den lägsta nivån hittills har det handlats inom en horisontell kanal mellan stödzonen 23 och motståndsnivån 23,96. På ett fyra timmar långt diagram handlas det över 25 och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden.

Under de efterföljande sessionerna förväntar jag mig att silverpriset kommer att sväva runt zonen för motståndsvändning på 24. Baserat på grunderna är jag av den uppfattningen att en hausseartad utbrott är nära förestående.

Inträde av fler köpare till marknaden kan få tjurarna att testa den tidigare motståndsnivån på 24,50. Men för att det ska hända måste de bryta barriären vid 24.25. På baksidan kommer en nedgång under 23,96 sannolikt att placera supportnivån längs 25-dagars EMA till 23,65.

silver price
silver price

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust