GBP/USD-prognos: baissesignaler som kommer fram före NFP-data

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 1, 2021
  • GBP/USD återhämtade sig efter de svaga amerikanska ADP-jobbdata.
  • Den privata sektorn lade till 374 000 jobb i augusti, vilket var lägre än uppskattningar.
  • Paret har bildat ett inverterat kopp- och handtagsmönster.

GBP/USD dök upp på onsdagen när investerare reflekterade över de relativt svaga ADP-jobbsiffrorna och de positiva amerikanska och brittiska tillverkningsuppgifterna. Paret steg till 1,3800, vilket var något högre än intradagens låga på 1,3727.

Jobb i USA

Den automatiska databehandlaren (ADP) publicerade de relativt svaga amerikanska sysselsättningsnumren. Undersökningen visade att amerikanska privata företag lade till bara 374 000 jobb i augusti. Detta var en relativt mindre ökning än medianuppskattningen av 613k. Dessa siffror visade att landets arbetsmarknad började sakta ner, delvis på grund av Deltavarianten.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dessa siffror kom två dagar före de senaste uppgifterna från arbetsavdelningen om icke-gårdsavgifter. Analytiker förväntar sig att uppgifterna visar att den amerikanska ekonomin lade till mer än 800 000 jobb i augusti. Om de är korrekta kommer det att vara den första månaden på tre månader som ekonomin tillfört mindre än 900 000 arbetstillfällen.

Samtidigt räknar de med att arbetslösheten sjönk i augusti medan andelen ökade. Dessutom ökar sannolikt lönerna när arbetsmarknaden stramas.

Samtidigt reagerade GBP/USD också på den starka PMI -informationen från Storbritannien och USA. I USA visade data från Institute of Supply Management (ISM) att tillverkningens PMI ökade från 59,5 till 59,9. En annan data från Markit avslöjade att PMI sjönk något till 61,1. Därför finns det en känsla av att tillverkningssektorn har återhämtat sig bättre än tjänstebranschen.

GBP/USD reagerade på det positiva PMI för tillverkningen. Enligt Markit sjönk landets rubrik PMI till 60,3. Detta var ett positivt tal med tanke på att det var över expansionszonen 50,0. Samtidigt visade ytterligare data att landets husprisindex (HPI) återhämtade sig i augusti efter att ha sjunkit under de två föregående månaderna.

GBP/USD prognos

GBP/USD

GBP/USD sjönk initialt till ett lägsta av 1,3730 på onsdagen. Detta var en anmärkningsvärd nivå eftersom den var längs den nedre linjen i det stigande kanalmönstret. Paret steg sedan och närmar sig den övre sidan av denna kanal. Samtidigt har den bildat ett inverterat kopp- och handtagsmönster och rört sig något över 25-dagars- och 50-dagars EMA.

Därför finns det en möjlighet att paret kommer att bryta ut lägre på kort sikt. Om detta händer är nästa referensnivå 1,3600, vilket är på undersidan av koppen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust