US dollar index (DXY) prognos eftersom det bildar ett huvud och axlar mönster

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 8, 2021
  • USD-index har stigit de senaste tre dagarna.
  • Indexet stiger inför Federal Reserve Beige Book och ECB:s beslut.
  • Indexet reagerar också på de senaste jobb uppgifterna i USA.

US-dollarindex (DXY) steg för tredje dagen i rad efter de starka amerikanska lediga uppgifter som publicerats av Bureau of Labor Statistics. Indexet steg till en intradag hög på $92,86, vilket var cirka 0,95% över den lägsta nivån på fredagen.

USA:s arbetsmarknad skärps

Huvudtemat på marknaden denna vecka har varit den amerikanska arbetsmarknaden. I fredags visade data från Bureau of Labor Statistics (BLS) att USA lade till bara 235 000 jobb i augusti medan arbetslösheten sjönk till 5,2%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Och den här veckan avslutade den federala regeringen det gigantiska arbetslöshetsersättningsprogrammet som drabbade mer än 7 miljoner människor. Som ett resultat finns det farhågor om att landets ekonomiska tillväxt kommer att bromsa när konsumtionsutgifterna minskar.

Samtidigt har den amerikanska ekonomin en av de högsta vakansgraderna i världen. Enligt BLS har ekonomin mer än 10,98 miljoner lediga platser som ännu inte kunnat tillsättas. Trots de svaga NFP:erna ökade faktiskt antalet lediga platser i augusti från de tidigare 10,18 miljoner.

Nästa nyckelförflyttare för US-dollarn är Fed beige-boken som kommer ut på onsdag. Detta dokument kommer att ge en tydligare bild om den amerikanska ekonomin från viktiga Fed-tjänstemän.

DXY-index kommer också att reagera på Europeiska centralbanken i september (ECB) räntebeslut planerat till torsdag. Analytiker räknar med att banken bibehåller oförändrad ränta och kvantitativ lättnadspolicy. Detta beslut kommer att vara viktigt för dollarindexet eftersom euron är dess största beståndsdel.

På onsdagen lämnade Bank of Canada räntan intakt på 0,10%. Det bibehöll också sin kvantitativa lättnadspolitik oförändrad. Och på tisdagen beslutade Reserve Bank of Australia (RBA) att minska sina tillgångsköp samtidigt som löptiden förlängs.

US-index indexanalys

US dollar index

En snabb titt på det dagliga diagrammet visar att DXY-indexet har bildat ett huvud- och axelmönster. Huvudet för detta mönster är högst i förra månaden på $93,70 medan axlarna är på $ 93,17. Halsen på detta mönster är $ 91,80. I prisåtgärdsanalys är huvud- och axelmönstret vanligtvis en baisseartad signal. Relative Strength Index (RSI) har varit på en uppåtgående trend. Därför kommer indexet sannolikt att återuppta den nedåtgående trenden när investerare riktar in sig på nyckelstödet till 91,50 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money