EUR/USD-prognos när eurozonens ekonomi går över till en ”sweet spot”

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 12, 2021
  • EUR/USD-paret lutade lägre efter det senaste Europeiska centralbankens (ECB) beslut.
  • Banken lämnade räntorna oförändrade och sänkte sina tillgångsköp.
  • Fokus flyttar till de senaste konsumentinflationsuppgifterna i USA och euroområdet.

Priset EUR/USD förblev under press även efter ett relativt hökaktigt beslut från Europeiska centralbanken (ECB) förra veckan. Paret föll till 1,1810, vilket var 0,35% under den högsta nivån förra veckan.

Euron är fortfarande pressad

Eurozonen har gjort stora framsteg under de senaste månaderna när vaccinationsprocessen vinner ånga. Faktum är att Christine Lagarde i ett uttalande förra veckan beskrev eurozonens ekonomi som ett bra läge.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hon sa att efter att ECB lämnat sitt relativt hökaktiga räntebeslut. Banken bestämde sig för att lämna räntorna oförändrade och sänka takten i pandemiska nödköp.

Analytiker tror att den relativt hökaktiga känslan kommer att finnas kvar. Dessutom har utbredningen av Delta -varianten inte krävt att lockdown-åtgärder återinförts i de flesta länder. I ett uttalande sa faktiskt en analytiker vid Oxford Economics:

”Diskussioner om den post-pandemiska eran börjar dominera när den ekonomiska återhämtningen nu är i full gång.”

Den största katalysatorn för EUR/USD blir det senaste euroområdet och det amerikanska konsumentprisindexet (KPI) data som kommer ut på fredag och tisdag. Analytiker förväntar sig att uppgifterna visar att det amerikanska KPI låg bekvämt över Fed: s mål på 2,0%. Dessa siffror kommer att vara viktiga eftersom de kommer att driva Fed att bli lite hökig.

Eurostat kommer att offentliggöra eurozonens KPI-uppgifter på fredag. Av flash-CPI-data att döma kommer siffrorna sannolikt att ligga på 3,0%, vilket fortfarande är över ECB: s mål på 2,0%. Ändå anser ECB att dessa siffror är relativt tillfälliga och att de kommer att stabiliseras när ekonomin öppnas igen.

Andra siffror från euroområdet har varit relativt starka. Till exempel har arbetslösheten sjunkit till 7,6%, även om 900 000 personer saknar arbete. Ekonomin återhämtade sig också snabbare än väntat.

EUR/USD teknisk analys

Två-timmarsdiagrammet visar att EUR/USD har varit under intensivt tryck de senaste dagarna. Paret har flyttat från förra veckans topp på 1,1850 till 1,1810, vilket är något under 38,2% Fibonacci retracement. Det har också flyttat sig under de korta och längre siktens glidande medelvärden. Den stokastiska oscillatorn har också rört sig något under den översålda nivån. Därför är vägen för det minsta motståndet mot baksidan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust