USD/CNY-prognos när Evergrande har problem och drar ned priserna

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 15, 2021
  • USD/CNY-paret har bildat ett trippelbottenmönster.
  • Paret minskade efter de relativt svaga ekonomiska uppgifterna i Kina.
  • Detaljhandel, industriproduktion och investeringar i anläggningstillgångar släp efter.

USD/CNY-priset förblev under press på onsdagsmorgonen när investerare reflekterade över de relativt svaga kinesiska ekonomiska uppgifterna. Det handlas på 6.4426, vilket var några poäng över veckans lägsta på 6.4323.

Kinas ekonomi avtar

Den kinesiska ekonomin avtar, enligt statistikbyråns senaste uppgifter. Uppgifterna visade att den snabbt växande bostadssektorn har börjat släpa efter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bostadspriserna sjönk från 4,6% i juli till 4,2% i augusti. Sektorn har drabbats hårt av nära kollaps av Evergrande, den mest skuldsatta utvecklaren i landet. Företaget har kämpat för att sälja tusentals av sina bostadsprojekt även efter att ha gett betydande rabatter.

Samtidigt minskade detaljhandeln från 8,5% i juli till 2,5% i augusti. Ekonomer utfrågade av Reuters förväntade sig att uppgifterna skulle komma in på 7,0%. Denna nedgång berodde på vissa avstängningar som genomfördes i kinesiska städer.

Anläggningstillgångar och industriproduktion minskade också. Dessa investeringar sjönk från 10,3% till 8,9% medan industriproduktionen sjönk från 6,4% till 5,3%. Dessa siffror innebär att landets ekonomi börjar normaliseras.

USD/CNY-paret reagerar också på de senaste amerikanska inflationstalen som publicerades på tisdagen. Uppgifterna avslöjade att den övergripande konsumentinflationen sjönk från 5,4% till 5,3% medan kärninflationen sjönk från 4,2% till 4,0%.

Ändå ligger landets inflation över Federal Reserves mål på 2,0%. Därför, med att arbetslösheten sjunker, finns det en sannolikhet att centralbanken kommer att låta hökig i nästa veckas penningpolitiska möte.

USD/CNY teknisk analys

USD/CNY

Fyrtimmarsdiagrammet visar att USDCNY har varit i en baisseartad trend de senaste veckorna. Den har flyttat från en höjdpunkt på 6,5110 till en lägsta av 6,4188. Nyligen har paret bildat ett dubbelbottenmönster på 6.4323, vilket var den lägsta nivån sedan juni i år. Det är också cirka 1,10% under den högsta nivån i år.

Paret har flyttat sig under 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden medan den stokastiska oscillatorn har flyttat till översåld nivå. Därför kommer paret sannolikt att behålla den baisseartade trenden om det rör sig under nyckelstödet vid 6.4323.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust