AMC Theatres gör sig redo för att börja ta emot betalningar i upp till fyra kryptor

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 16, 2021
  • Teaterkedjan planerar att acceptera betalningar i BTC, ETH, LTC och BCH vid årsskiftet.
  • AMC Theatres försöker också utforska andra blockchain-relaterade satsningar.
  • Denna nyhet kommer efter att detaljhandlare orkestrerade en kort press på AMC-aktien.

AMC Theatres, den största biografkedjan, kommer att börja acceptera kryptobetalningar. Adam Aron, VD för AMC Entertainment, presenterade denna nyhet genom en tweet tidigare idag och noterade att organisationen arbetar med att lansera stöd för Ethereum (ETH/USD), Litecoin (LTC/USD) och Bitcoin Cash (BCH/USD) betalningar. Enligt honom arbetar företaget med infrastrukturen för att stödja dessa betalningsalternativ före slutet av 2021.

Arons tweet löd,

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

AMC Theatrar avslöjade först kryptostöd den 9 augusti, efter att ha meddelat att de tänker acceptera BTC-betalningar i alla sina amerikanska teatrar. Organisationen avslöjade också att den undersökte andra blockchain-relaterade alternativ. Efter detta tillkännagivande ökade AMC-aktien enligt uppgift med 4%.

Intressant nog har aktien vunnit över 2100% jämfört med föregående år efter att detaljhandlare skapat en kort press tidigare i år, vilket visar att allmänheten har makt över centraliserade organisationer. Även om AMC Entertainment ännu inte har delat varför det bestämde sig för att omfamna krypto, kan beslutet vara inspirerat av den korta klämmen.

Crypto fortsätter att gå närmare massadoption

Även om dagens tillkännagivande inte har utlöst vinster i AMC -aktien, är de fyra kryptovalutor som företaget försöker stödja alla gröna. I skrivande stund byter BTC händer för $48.078,73 (415 029,12 SEK) efter att ha ökat 1,88% på 24 timmar. ETH är upp 6,69% för att handla till $3,619,00 (31 241,37 SEK), och BCH har ökat 1,12% för att handla till $643,49 (5 554,94 SEK). LTC är den största vinnaren av de fyra efter att ha klättrat 6,95% för att nu byta ägare för $193,56 (1 670,91 SEK).

AMC Theatres är det senaste vanliga företaget som meddelar stöd för krypto i år efter att Tesla påverkat andra ledande organisationer att doppa tårna i den växande tillgångsklassen. Eftersom amerikanska lagstiftare kräver att tillsynsmyndigheter skapar rättvisa regler för att övervaka digitala tillgångar, kommer fler institutionella investerare att gå med i kryptosektorn när finansiella vakthundar ger tydlig vägledning.

Trots de oklara reglerna i de flesta jurisdiktioner har krypto fortsatt att sprida sig till olika branscher. Till exempel blev det tyska lyxmärket Philipp Plein det första kända modemärket som började acceptera Bitcoin (BTC/USD), ETH och Dogecoin (DOGE/USD), bland andra mynt. Idrottsvärlden har också bidragit till att främja kryptoadoption, med flera lag som utsätter sina fans för krypto genom att tillåta betalningar eller lansera tokens.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust