Paxos och Interactive Brokers möjliggjorde kryptohandel för institutioner

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 16, 2021
  • Interactive Brokers samarbetade med Paxos för att tillhandahålla kryptohandel till sina kunder.
  • Företaget noterade tidigare i år att investerarnas efterfrågan på krypto växer snabbt.
  • Företagets tjänstemän lovade i juni att kryptohandel skulle vara möjlig i slutet av sommaren.

Enligt ett pressmeddelande nyligen samarbetade Interactive Brokers med Paxos för att tillhandahålla kryptohandel och depå för institutionella investerare. Tillkännagivandet säger att företagen initialt kommer att stödja fyra av de största kryptorna. Det inkluderar sådana som Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Bitcoin Cash.

Interaktiva mäklares kunder får äntligen tillgång till kryptohandel

För att få nya tjänster till sina kunder samarbetade den globala mäklarorganisationen Interactive Brokers med Paxos Trust Company, som fungerar som en blockchain-infrastrukturplattform. De två kom med en ny produkt som inkluderar handel med de fyra av de största kryptovalutor som nämnts tidigare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Handelskommissionerna varierar mellan 0,12% och 0,18%, beroende på månadsvolymen. Kunderna kommer nu också att kunna använda det nya erbjudandet, med ett minimum per beställning endast $1,75.

Mäklarföretagets VD; Milan Galik, uppgav att den främsta orsaken bakom lanseringen av den digitala tillgångsstödjande tjänsten är ett växande intresse bland institutionella kunder. Efterfrågan på liknande tjänster har ökat i hela handelsindustrin, eftersom institutioner runt om i världen söker exponering för krypto. När det gäller Paxos VD, Charles Cascarilla, hyllade han det nya partnerskapet och uppgav att det nya kryptotillfället kan vara mycket fördelaktigt för kunderna i båda företagen.

När allt kommer omkring erbjuder Paxos reglerad blockchain-infrastruktur för att säkerställa att företag kommer att kunna erbjuda säkerhet och minskad risk.

Interaktiva mäklare har planerat att lansera en kryptorelaterad tjänst sedan början av juni i år då de lovade att något av den här typen kommer. Företagets ordförande, Thomas Peterffy, noterade till och med att kryptohandel borde vara möjlig vid slutet av sommaren, vilket visade sig vara en mycket exakt bedömning vid den tiden.

Han bekräftade också att kunderna ständigt efterfrågar kryptohandel och är utan tvekan glad över att företaget nu kan tillgodose den efterfrågan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust